Începând din septembrie, Ioannis Kalapodas a fost numit Head of Office al reprezentanţei din Bucureşti şi va conduce activităţile European Energy în România.
Cu peste 10 ani de experienţă pe piaţa internaţională a energiei regenerabile, Ioannis Kalapodas a deţinut anterior roluri de conducere în arii precum Business Development, Project Development, Engineering, Procurement and Construction, Project and Finance Management. În noul rol de Head of Office, Ioannis Kalapodas se va concentra pe strategia de expansiune a European Energy pe piaţa românească, urmărind să construiască prezenţa companiei prin dezvoltarea de noi proiecte şi investiţii.
European Energy intră pe piaţa locală într-un moment în care România intenţionează să adauge o capacitate nouă de 6,9 GW de energie din surse regenerabile până în 2030. Se estimează că mai mult de 3,7 GW din această capacitate vor fi proiecte solare. România are ca obiectiv atingerea unei cote de 30,7% din consumul de energie al ţării provenite din surse regenerabile până în 2030. Acest obiectiv ambiţios asigură României un rol important în regiunea Europei Centrale şi de Est şi va avea un impact major asupra reducerii emisiilor de CO2 în ţară.
Citește și Exxon și Chevron, oile negre din energie: Sunt suspectate că ascund informații
"După câţiva ani de stagnare a investiţiilor majore în sectorul energiei din surse regenerabile, cauzate de legislaţie, piaţa românească arată din ce în ce mai interesant şi unul dintre motive este recenta ridicare a interdicţiei privind încheierea contractelor de achiziţie a energiei electrice (Power Purchase Agreements). Acest lucru permite sectorului energetic să devină mai puţin volatil pentru potenţialii investitori", a precizat Kalapodas.
În prezent, România are o capacitate totală instalată de 3 GW în parcurile eoliene şi de aproape 1,4 GW în centralele solare, conform datelor oficiale ale Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei. Aşadar, capacitatea existentă de producţie a energiei electrice din aceste surse regenerabile va creşte de peste două ori până la finele lui 2030. Cererea mai mare de energie regenerabilă nu numai că va schimba consumul de energie electrică, ci va transforma şi transportul greu şi sectorul de încălzire a clădirilor, în deceniile următoare.
Fondată în 2004, European Energy a instalat şi a investit în aproximativ 2 GW în parcuri eoliene şi solare în 16 ţări şi are o capacitate de 1,1 GW de energie regenerabilă în construcţie în opt ţări din Europa, Brazilia, SUA şi Australia.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...