Companiile aeriene, în pericol din cauza prețului la AURUL NEGRU
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Ceea ce înseamnă și o creștere a prețurilor la bilete
Ceea ce înseamnă și o creștere a prețurilor la bilete
Zilele trecute, mai precis pe 5 octombrie, prețul contractelor futures pentru petrolul marca  Brent și-a reînnoit valoarea maximă din octombrie 2018, urcând la peste 83 dolari/baril. La rândul său, prețul țițeiului american WTI a depășit 78 de dolari/baril, cel mai ridicat nivel din 2014. Analiștii de la Goldman Sachs Bank au selectat acțiunile de pe piața SUA, cele mai vulnerabile la scumpirea aurului negru. scrie CNBC.

"Creșterea prețurilor la petrol este un vânt din spate pentru creșterea EPS (venitul net pe acțiune) în sectorul energetic, dar un vânt din față pentru alte sectoare care se bazează pe petrol ca resursă și sunt sensibile la cheltuielile consumatorilor", spun experții.

Potrivit experților, creșteri suplimentare ale prețurilor petrolului ar putea afecta companiile aeriene, printre care Spirit Airlines, Alaska Air, JetBlue, United Airlines, Southwest Airlines, American Airlines și Delta Air Lines, deși impactul factorului de creștere pe piața de valori în ansamblul ei ar trebui să fie limitat ... Astfel, experții atribuie cele mai mari riscuri ale creșterii prețurilor la petrol companiei Spirit Airlines - ponderea costurilor de producție ale companiei fiind de 30%. Cifra similară pentru Alaska Air și JetBlue este de 25%, pentru Southwest Airlines și American Airlines - 22%, pentru Delta Air Lines - 21%.

Printre cele mai vulnerabile valori mobiliare din alte industrii, experții au numit acțiunile rețelei de benzinării Murphy SUA, precum și companiile chimice Eastman Chemical și Sherwin-Williams.

Citește și Prețul petrolului, la cel mai ridicat nivel din 2014 încoace. OPEC limitează în continuare producția

David Kostin, strateg șef pentru acțiuni americane la Goldman Sachs, a menționat că prețurile petrolului au un efect „neutru” asupra EPS a companiilor S&P 500, deoarece sectorul energetic reprezintă astăzi o pondere mică din ponderea totală a indicelui.

Petrolul crește pe fondul recomandărilor comitetului OPEC+ de a păstra planul convenit anterior de creștere a producției cu 400.000 de barili pe lună. Analiștii văd perspectivele unei creșteri suplimentare a prețurilor materiilor pe fondul noului super ciclu al materiilor prime. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...


pixel