Companiile americane își aduc banii din străinătate acasă
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Capitalul american se întoarce în țara-mamă
Capitalul american se întoarce în țara-mamă
Companiile americane au trimis acasă peste 500 de miliarde de dolari ținuți în alte țări din cauza avantajelor fiscale, dar tendința este de scădere spre finalul anului, transmite Reuters .

Suma enormă transferată de companiile americane în țara-mamă survine după ce legislația fiscală din Statele Unite a fost modificată pentru a permite impozitarea profitului, indiferent dacă sumele obținute de companii sunt păstrate în țară sau nu. Până în 2018, firmele din SUA puteau fi impozitate în țările în care obțineau profitul.

Citește și:

Transferul de dividende? O decizie perfect legală

Însă ritmul repatrierii de capital a devenit mai lent spre finalul anului. Astfel, în primul trimestru nu mai puțin de 300 de miliarde au fost repatriate, iar în al doilea trimestru a scăzut la circa 180 de miliarde. În perioada iulie-septembrie, în Statele Unite s-au mai întors alte 93 de miliarde. La începutul anului, suma totală estimată a fi păstrată de companiile americane în alte țări era estimată la 3.000 de miliarde de dolari, îndeosebi în Elveția și Irlanda.

Fluxul financiar către țara-mamă a contribuit la un an record pentru tranzacționarea de acțiuni pe Wall Street, care a ajuns la 1.000 de miliarde de dolari. În schimb, reducerea transferurilor pe final de an va afecta direct și bursele.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel