Congestionarea transportului maritim, în creștere în cel mai mare port din lume
Autor: Matei Ion | 13 ian 2022, 15:53
Portul din Shanghai este practic blocat
Portul din Shanghai este practic blocat
Navele care vor să evite întârzierile cauzate de Covid în China se îndreaptă spre Shanghai, provocând o congestie tot mai mare în cel mai mare port de containere din lume. 

Firmele de transport maritim fac această schimbare pentru a evita întârzierile de la Ningbo, care a suspendat unele servicii de transport cu camionul în apropierea acestui port după creșterea numărului de îmbolnăviri cu Covid-19, spun expeditoriii de mărfuri și experții din domeniu. Navele sunt redirecționate, de asemenea, către Xiamen, un port aflat în sudul Chinei.

Aceste devieri se adaugă unui nou val de congestionare cu care se confruntă porturile din China, în timp ce un număr tot mai mare de orașe se confruntă cu focare de COVID-19. Testarea strictă a muncitorilor și a camionagiilor înainte de sărbătoarea Anului Nou Lunar de la sfârșitul acestei luni pune și mai mult presiune pe lanțurile de aprovizionare deja tensionate, în timp ce pandemia intră în al treilea an.

În Shenzhen, centrul tehnologic al țării, testarea rezidenților și a camionagiilor pentru a limita un focar de infecție a rezultar într-o o coadă de nave în port. Acest lucru a determinat terminalul Shekou să înceapă să restricționeze acceptarea mărfurilor, ceea ce înseamnă că, începând de vineri, containerele pline vor putea fi transportate cu camionul doar cu trei zile înainte de sosirea navelor, a declarat marți operatorul terminalului.

Criza containerelor. Cum își transportă Coca-Cola produsele

Între timp, orașul Tianjin din nordul Chinei a ordonat lucrătorilor să ia o pauză de o jumătate de zi pentru testarea Covid, în timp ce oficialii încearcă să limiteze răspândirea variantei omicron. Capacitatea de transport cu camionul este estimată la jumătate din nivelurile normale, iar șoferii trebuie să fie testați zilnic înainte de a intra în port.

Acest focar s-a extins acum în orașul portuar Dalian, două persoane care au călătorit acolo din Tianjin fiind confirmate ca având omicron. 

Afluxul de nave în Shanghai a întârziat cu aproximativ o săptămână programele de navigație pentru navele de acolo, au declarat expeditorii de mărfuri. Aceste întârzieri s-ar putea apoi să se extindă către porțile de intrare deja blocate din SUA și Europa, au mai spus aceștia. Navele ar putea începe în curând să evite porturile chinezești din cauza lipsei de opțiuni, potrivit lui Hersham de la Zencargo.  

.Problema congestiei portuare va continua să aibă un impact asupra ciclurilor de reaprovizionare în acest trimestru, alături rispul de îmbolnăvire cu tulpina Omicron și de iminenta vacanță generală de Anul Nou chinezesc în China.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Fluxul de petrol oprit de ucraineni spre Europa se reia

Rusia se pregătește să reia fluxurile de petrol printr-o...

Rușii caută febril arme pentru războiul cu Ucraina

O navă comercială care face obiectul sancțiunilor...

Un studiu tulburător arată cât de toxică este apa de ploaie

Apa de ploaie de pe Pământ nu poate fi consumată în...

S-a speriat ROBOR de Isărescu? Indicele la trei luni scade

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Alro a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 39%

Grupul Alro, unul dintre cei mai mari producători de...

Decizii importante pentru români, pe masa Guvernului

Proiectele de acte normative care au fost înscrise pe...

Domino's Pizza s-a făcut de rușine în patria pizzei

Socotelile companiei Domino's Pizza s-au încurcat foarte...

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?