Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
"În ultimele două luni ale acestui an, consumul de medicamente anti-COVID-19 a crescut de cel puţin 6 ori la nivelul spitalelor care tratează pacienţii infectaţi. Ministerul Sănătăţii a asigurat în perioada septembrie - octombrie un număr de 126.845 de flacoane de Veklury (Remdesivir). În data de 15 octombrie, MS a semnat cu firma producătoare un contact subsecvent pentru 139.200 de flacoane de Veklury (Remdesivir) care va acoperi perioada de consum până în luna decembrie 2021. Mai mult, în perioada următoare, un nou contract subsecvent de încă 100.000 de flacoane va fi semnat, în urma căruia va fi acoperit şi consumul din luna ianuarie 2022. Astăzi, stocul de Veklury (Remdesivir) este de 31.000 flacoane", precizează ministerul, într-un comunicat transmis AGERPRES.
Conform sursei citate, Veklury (Remdesivir) a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, acesta primind o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată. Medicamentul se administrează pacienţilor cu forme critice şi severe, ventilaţi mecanic sau care necesită aport de oxigen.
În ceea ce priveşte medicamentul Tocilizumab, Ministerul Sănătăţii menţionează că, în perioada septembrie - octombrie, au fost repartizate către unităţile sanitare care tratează pacienţi cu SARS-CoV-2 cu forme critice şi severe, care necesită ventilaţie mecanică şi oxigen, un număr de 14.106 flacoane de diferite volume.
Citește și Primul medicament împotriva obezității creează isterie
Potrivit ministerului, în prezent, se fac demersuri pentru încheierea unui nou contract subsecvent pentru achiziţia a 1.000 de flacoane de Tocilizumab, dintre care 900 de 400 mg. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă activarea Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene pentru achiziţionarea altor 12.700 de flacoane de Tocilizumab.
În această perioadă, a fost încheiat un contract de 10.000 de doze de anticorpi monoclonali, primele 7.500 fiind deja repartizate în 147 de spitale care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, a completat sursa citată.
La data de 1 noiembrie, potrivit MS, un număr de 519.839 de tablete, reprezentând 10.396 de cutii de Favipiravir, se aflau în stocul unităţilor sanitare de pe întregul teritoriu al ţării. Stocurile existente astăzi la nivel naţional acoperă necesarul de tratament pentru aproximativ 7.426 de pacienţi pentru cel puţin 10 zile, conform necesarului şi estimărilor comisiei de specialitate. La nivel local pot fi realizate relocări de stocuri între unităţile medicale, în funcţie de necesităţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...