"În ultimele două luni ale acestui an, consumul de medicamente anti-COVID-19 a crescut de cel puţin 6 ori la nivelul spitalelor care tratează pacienţii infectaţi. Ministerul Sănătăţii a asigurat în perioada septembrie - octombrie un număr de 126.845 de flacoane de Veklury (Remdesivir). În data de 15 octombrie, MS a semnat cu firma producătoare un contact subsecvent pentru 139.200 de flacoane de Veklury (Remdesivir) care va acoperi perioada de consum până în luna decembrie 2021. Mai mult, în perioada următoare, un nou contract subsecvent de încă 100.000 de flacoane va fi semnat, în urma căruia va fi acoperit şi consumul din luna ianuarie 2022. Astăzi, stocul de Veklury (Remdesivir) este de 31.000 flacoane", precizează ministerul, într-un comunicat transmis AGERPRES.
Conform sursei citate, Veklury (Remdesivir) a fost primul tratament autorizat pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus, acesta primind o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată. Medicamentul se administrează pacienţilor cu forme critice şi severe, ventilaţi mecanic sau care necesită aport de oxigen.
În ceea ce priveşte medicamentul Tocilizumab, Ministerul Sănătăţii menţionează că, în perioada septembrie - octombrie, au fost repartizate către unităţile sanitare care tratează pacienţi cu SARS-CoV-2 cu forme critice şi severe, care necesită ventilaţie mecanică şi oxigen, un număr de 14.106 flacoane de diferite volume.
Citește și Primul medicament împotriva obezității creează isterie
Potrivit ministerului, în prezent, se fac demersuri pentru încheierea unui nou contract subsecvent pentru achiziţia a 1.000 de flacoane de Tocilizumab, dintre care 900 de 400 mg. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a solicitat Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă activarea Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene pentru achiziţionarea altor 12.700 de flacoane de Tocilizumab.
În această perioadă, a fost încheiat un contract de 10.000 de doze de anticorpi monoclonali, primele 7.500 fiind deja repartizate în 147 de spitale care tratează pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, a completat sursa citată.
La data de 1 noiembrie, potrivit MS, un număr de 519.839 de tablete, reprezentând 10.396 de cutii de Favipiravir, se aflau în stocul unităţilor sanitare de pe întregul teritoriu al ţării. Stocurile existente astăzi la nivel naţional acoperă necesarul de tratament pentru aproximativ 7.426 de pacienţi pentru cel puţin 10 zile, conform necesarului şi estimărilor comisiei de specialitate. La nivel local pot fi realizate relocări de stocuri între unităţile medicale, în funcţie de necesităţi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...