Controalele făcute după isteria cu benzina şi uleiul sunt "de ochii lumii" şi "comuniste", spune Florin Cîţu
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Florin Citu
Florin Citu
Florin Cîţu a comentat valul de controale comandat de către Guvern după isteria cu preţul carburanţilor şi cea cu uleiul de gătit, de săptămâna trecută. 

"Eu nu sunt de acord, de exemplu, cu aceste controale doar de ochii lumii pe care le fac instituţiile statului în acest moment în anumite supermarketuri sau peste tot pentru că au crescut preţurile nejustificat, aşa cum spun cei care fac controale. Pentru că eu înţeleg că toate aceste instituţii, şi ANPC, au aceste atribuţii, să facă acest lucru zilnic, să descopere dacă cineva încalcă legea. Nu e nevoie de circ la televizor, să vii să faci acest lucru, acest heirupism care nu demonstrează nimic. Au dat nişte amenzi, dar preţurile tot acolo sunt. Să ştiţi că eu cu aceste măsuri comuniste nu voi fi de acord", a afirmat Florin Cîţu, preşedintele PNL şi al Senatului României.

Liderul PNL a mai spus că nu poate accepta ca acele companii care angajează oameni şi plătesc impozite să fie "omorâte".

"Noi avem nevoie de aceste companii care angajează oameni, care plătesc impozite ca să putem plăti şi salarii şi pensii mai mari şi să facem investiţii. Dacă mergem acum şi le omorâm pentru că există o campanie şi vrea cineva să îşi facă campanie, eu nu pot să fiu de acord", a precizat Florin Cîţu.

 

Citeşte şi: Preţul combustibililor, SUBVENŢIONAT la nivelul UE

 

Miniştri europeni de Finanţe au ajuns marţi la un acord pentru a subvenţiona preţurile la combustibilii utilizaţi în gospodărie şi de asemenea să ofere sprijin companiilor afectate de creşterea preţurilor la energie, ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia, a declarat ministrul francez de Finanţe, Bruno le Maire, transmite Reuters.

"Războiul din Ucraina a condus la o creştere semnificativă a preţului materiilor prime, în special la gaze naturale şi alimente. Acesta cere un răspuns economic coordonat din partea statelor europene", a declarat Bruno le Maire la finalul reuniunii miniştrilor de Finanţe din statele membre UE.

Bruno le Maire, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia rotativă a UE, a precizat că strategia comună are la bază propunerile Comisiei Europene privind relaxarea restricţiilor cu privire la ajutoarele de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel