Controalele făcute după isteria cu benzina şi uleiul sunt "de ochii lumii" şi "comuniste", spune Florin Cîţu
Autor: DCBusiness Team | 15 Martie 2022, 19:41
Florin Citu
Florin Citu
Florin Cîţu a comentat valul de controale comandat de către Guvern după isteria cu preţul carburanţilor şi cea cu uleiul de gătit, de săptămâna trecută. 

"Eu nu sunt de acord, de exemplu, cu aceste controale doar de ochii lumii pe care le fac instituţiile statului în acest moment în anumite supermarketuri sau peste tot pentru că au crescut preţurile nejustificat, aşa cum spun cei care fac controale. Pentru că eu înţeleg că toate aceste instituţii, şi ANPC, au aceste atribuţii, să facă acest lucru zilnic, să descopere dacă cineva încalcă legea. Nu e nevoie de circ la televizor, să vii să faci acest lucru, acest heirupism care nu demonstrează nimic. Au dat nişte amenzi, dar preţurile tot acolo sunt. Să ştiţi că eu cu aceste măsuri comuniste nu voi fi de acord", a afirmat Florin Cîţu, preşedintele PNL şi al Senatului României.

Liderul PNL a mai spus că nu poate accepta ca acele companii care angajează oameni şi plătesc impozite să fie "omorâte".

"Noi avem nevoie de aceste companii care angajează oameni, care plătesc impozite ca să putem plăti şi salarii şi pensii mai mari şi să facem investiţii. Dacă mergem acum şi le omorâm pentru că există o campanie şi vrea cineva să îşi facă campanie, eu nu pot să fiu de acord", a precizat Florin Cîţu.

 

Citeşte şi: Preţul combustibililor, SUBVENŢIONAT la nivelul UE

 

Miniştri europeni de Finanţe au ajuns marţi la un acord pentru a subvenţiona preţurile la combustibilii utilizaţi în gospodărie şi de asemenea să ofere sprijin companiilor afectate de creşterea preţurilor la energie, ca urmare a invaziei Ucrainei de către Rusia, a declarat ministrul francez de Finanţe, Bruno le Maire, transmite Reuters.

"Războiul din Ucraina a condus la o creştere semnificativă a preţului materiilor prime, în special la gaze naturale şi alimente. Acesta cere un răspuns economic coordonat din partea statelor europene", a declarat Bruno le Maire la finalul reuniunii miniştrilor de Finanţe din statele membre UE.

Bruno le Maire, a cărui ţară deţine în prezent preşedinţia rotativă a UE, a precizat că strategia comună are la bază propunerile Comisiei Europene privind relaxarea restricţiilor cu privire la ajutoarele de stat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crește numărul beneficiarilor de ajutor social

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim...

Salariile bugetarilor trebuie să fie publicate azi

Până azi, 30 septembrie, toate instituțiile statului sau...

Putin pune 112 miliarde de dolari într-o pușculiță secretă

Rusia va ascunde scopul a aproape un sfert din...

Crossuri externe