Coronavirus. Altfel de ȘCOALĂ în SUA. Soluția găsită de părinți

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
O soluție care costă însă
O soluție care costă însă
Autoritățile americane au decis să amâne cu o săptămână deschiderea noului an școlar: situația epidemiologică ridică încă mari probleme, iar riscul apariției unor noi focare rămâne destul de ridicat. Totuși, numeroși părinți au găsit o soluție care permite copiilor lor să reia cursurile.

Este vorba de învățământul în format ”capsulă”, tot mai popular în Statele Unite și care presupune constituirea de mici grupuri de copii, de regulă de pe aceeași stradă sau din același imobil. Ei se reunesc în locuința unuia sau a altuia dintre elevi, pentru a lucra cu un profesor, de cele mai multe ori prezent fizic. 

Această soluție rezolvă mai multe probleme: în primul rând, copiii se află sub permanentă supraveghere, fie a cadrului didactic, fie a părinților în locuința cărora se organizează aceste ”capsule”. Pe de altă parte, orele se desfășoară ca la școală, cu pauze și program prelungit pentru efectuarea temelor. În plus, fiind vorba de grupuri mici formate din aceleași persoane, riscul de transmitere a noului virus se reduce, una dintre condiții fiind ca, în timpul liber să fie evitate contactele cu străinii. 

Mai mult, această soluție permite copiilor să socializeze direct, nu virtual prin intermediul diferitelor dispozitive digitale, un aspect foarte important în formarea tinerilor. ”Această variantă de învățământ a apărut în condițiile în care numeroși părinți și-au dat seamă că educația la distanță, online, este dificilă pentru copiii lor, iar lipsa colegilor complică și mai mult lucrurile”, a explicat Pedro Noguera, decanul școlii de științe și educație a Universității Southern California. 

Citește și Cum ÎNCEPE școala? După SCENARII. Cine le elaborează, până când

Totuși, nu este o soluție pe care și-o pot permite toți părinții. În primul rând, aceste capsule se organizează în spații deschide - pe o terasă suficient de spațioasă a unui apartament, în garajul casei sau într-un loc special amenajat în curte. Firește, chiar și în aceste condiții, masca este obligatorie, la fel și spălatul pe mâini la intervale regulate. În al doilea rând este vorba de aspectul financiar, o lună de studii în acest sistem costând de la 1000 la 1300 de dolari. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik
Defrișări
Gazprom
Bună dimineața! /FOTO: Freepik

pixel