Coronavirus. Ce ATACĂ prima dată COVID-19
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Bărbații sunt mai AFECTAȚI de virus. Ce ATACĂ prima dată COVID-19
Bărbații sunt mai AFECTAȚI de virus. Ce ATACĂ prima dată COVID-19
Cercetătorii susțin că virusul SARS-C0V-2 poate elimina aproximativ 30 la sută din nivelul de testosteron al pacienților de sex masculin din spitale, omorându-le dorința sexuală și apărarea naturală contra infecțiilor respiratorii.

Bărbații sunt mai afectați de coronavirus, deoarece atacă hormonul sexual masculin, sugerează un studiu. Testele au arătat că infecțiile elimină aproximativ 30% din nivelul de testosteron al pacienților cu covid-19. 

Covid-19. Cea mai sofisticată mască. Cât costă

Experții au spus că acest lucru a ucis dorințele sexuale ale bărbaților, sporind riscul acestora de a face forme severe de covid-19.

Profesorul Selahittin Çayan a spus: „În studiul nostru, testosteronul a scăzut total, pe măsură ce severitatea Covid-19 a crescut. Testosteronul este asociat cu sistemul imunitar al organelor respiratorii, iar nivelurile scăzute de testosteron ar putea crește riscul de infecții respiratorii.", potrivit DailyStar.

Cercetătorii din Turcia au găsit 51% dintre bărbați în spital ce au fost testatați pozitiv cu virusul Covid-19, care au dezvoltat hipogonadism, o afecțiune în care corpul lor nu produce suficient testosteron.

Există temeri că ar putea afecta și bărbații asimptomatici după ce două treimi au raportat apetitul sexual scăzut, un semn al nivelurilor marcante ale hormonului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel