Coronavirus. China, măsuri DISPERATE la Beijing
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
În fața agresivității surprinzătoare a virusului, autoritățile s-au mobilizat
În fața agresivității surprinzătoare a virusului, autoritățile s-au mobilizat
Sute de zboruri anulate, școli închise, noi măsuri de restricții: capitala Chinei, unde noul coronavirus a revenit, dar sub o formă mult mai agresivă, care i-a luat prin surprindere pe specialiștii chinezi, obligați, în aceste condiții, să recomande măsuri de siguranță considerabil mai drastice.

Printre altele, analizând noul tip de virus, oamenii de știință din China au ajuns la concluzia că el a fost adus din afara țării, odată cu somonul contractat de unii comercianți de la anumite firme străine. Prin urmare, s-au interzis importurile de acest pește. 

În plus, aeroporturile din Beijing au anulat sute de curse aeriene, interne și internaționale, iar persoanele care vor să părăsească orașul trebuie să prezinte o dovadă medicală privind absența noului coronavirus. 

Chiar și așa, autoritățile au cerut locuitorilor capitalei să evite deplasările care nu sunt urgente și suportă amânare și să rămână acasă. Companiile și întreprinderile au fost îndemnate, la rândul lor, să revină la munca de la distanță, totală sau parțială, acolo unde este posibilă o astfel de măsură. 

Citește și SUA: 10 milioane dolari pentru teste nucleare. Sumă aprobată

Mai mult, toate școlile din învățământul primar și gimnazial se închid, elevii și profesorii urmând să se întâlnească, de la distanță, din fața calculatoarelor. Regim valabil și pentru universități. Și, din nou, au fost închise sălile de sport, cinematografele, teatrele etc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel