Scădere cu 5% a volumului lucrărilor de construcţii. Date INS
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Potrivit portalului vioRxiv, cercetătorii au analizat structura genetică a 106 probe de virus SARS-CoV-2, selectate dintr-o bază de date unde sunt adunate informații legate de covid-19 din întreaga lume, inclusiv din SUA, China, Spania, India, Italia sau Coreea de Sud. Pentru comparație, au fost studiate, de asemenea, 39 de probe de alt coronavirus SARS, cel care a provocat, la începutul anilor 2000, epidemia de pneumonie atipică.
Mutația a fost descoperită într-o probă prelevată pe 27 ianuarie 2020, de la un pacient din India, se precizează în studiul publicat, în rezumat, pe site-ul respectiv. Mutația s-a dovedit conservatoare și mai puțin periculoasă, pentru că a redus din capacitatea virusului de a se prinde de receptorul ACE2 de pe celulele omului, adică mai puțin periculos.
Autorii studiului arată, de asemenea, că, în comparație cu SARS, gena SARS-CoV-2 prezintă o frecvență de mutații și o diversitate genetică mai mici, fapt care insuflă încredere că un vaccin împotriva covid-19 va fi eficient, deși dacă mutațiile coronavirusului vor continua, acest lucru ar ptuea complica activitatea de dezvoltare a vaccinului.
Citește și Coronavirus. În sfârșit, o veste bună! Ce au constatat cercetătorii
Oamenii de știință subliniază, totodată, că mutația descoperită este mai puțin periculoasă, iar genele care codifică proteina cleștelui virusului și care îi permit să se fixeze de celulele sănătoase, au rămas aceleași. Tocmai aceste proteine reprezintă potențiale ținte pentru multe dintre vaccinurile aflate în lucru.
”Având în vedere că virusul continuă să se răspândească rapid în lume și să cumuleze tot mai multe date genomice, mai este încă nevoie de o analiză detaliată a evoluției virusului și a mutațiilor acestuia. Confirmăm că SARS-CoV-2 are o frecvență scăzută de mutații, dar în același timp am demonstrat că a apărut o nouă mutație cu alte caracteristici imune și virulență”, scriu specialiștii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...