Coronavirus. Forme grave de COVID-19. Cercetătorii sunt șocați
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Ceva format de-a lungul mileniilor
Ceva format de-a lungul mileniilor
O echipă de experți germani a examinat o probă de ADN asociată cu unele dintre cele mai grave forme de covid-19, comparând-o cu o secvență genetică transmisă europenilor și asiaticilor, de-a lungul mileniilor, de ... strămoșii neanderthalieni. Concluzia specialiștilor este pe cât de spectaculoasă, pe atât de șocantă. 

Oamenii de știință au realizat, astfel, conexiuni între anumite variații ale secvenței genetice și riscul de îmbolnăvire seversă cu noul coronavirus. Astfel, ei demonstrează că pentru apariția formelor grave de covid-19 poate fi de vin și ”un segment genomic moștenit de la omul de Neanderthal, prezent la 50% dintre actualii locuitori ai Asiei de Sud și circa 16% din europenii de astăzi”. 

”Se pare că această secvență genetică a fost moștenită de oamenii moderni de la neanderthalieni prin încrucușările realizate cu aproaximativ 60.000 de ani în urmă”, a explicat Hugo Zeberg, de la Institutul Max Planck, coautor, alături de colegul său Svante Paabo, al studiului publict în revista Nature. 

Citește și Președintele Trump, testat POZITIV la COVID-19

Cei doi experți susțin că persoanele care au moștenit această secvență ar fi de trei ori mai predispuse la forme grave de covid-19, având deseori nevoie de ventilație artificială în cazul infectării cu SARS-CoV-2. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel