Ştirile dimineţii. Cele mai importante informaţii, la început de zi
Grupaj de ştiri. Click pe...
Capitala franceză şi trei departamente învecinate au fost declarate în stare de alertă maximă în contextul extinderii noului coronavirus, ca urmare a nivelului ridicat al incidenţei pandemiei şi a presiunii exercitate asupra spitalelor.
"Epidemia avansează rapid, trebuie să o frânăm acum, înainte ca sistemul sanitar să fie copleşit", a declarat prefectul Poliţiei Parisului, Didier Lallement, la o conferinţă de presă, în care a anunţat noile măsuri ce vor intra în vigoare din 6 octombrie.
Nivelul de alertă maximă a fost decretat deoarece rata de incidenţă a noului coronavirus în regiunea Paris este de 260 de contagieri la 100.000 de locuitori din 28 septembrie şi deoarece 36 la sută din paturile de la terapie intensivă în spitalele din zonă sunt ocupate cu pacienţi bolnavi de COVID-19.
De asemenea, în regiunea Paris există 203 focare de contagiere cu noul coronavirus. Măsurile anunţate includ închiderea totală a barurilor, în timp ce restaurantele ar putea rămâne deschise cu "îndeplinirea strictă" a noului protocol sanitar, ce va fi detaliat în cursul zilei de luni.
Citește și Coronavirus. Nou RECORD în Franța! Noi măsuri la Paris
Universităţile vor restrânge asistenţa fizică cu 50 la sută, deşi autorităţile recunosc că studenţii nu se contagiază în sălile de cursuri, ci prin contacte sociale. Se închid de asemenea sălile de sport şi piscinele (cu excepţia activităţilor şcolare), se interzic orice activităţi desfăşurate în corturi, iar nunţile se vor limita strict la ceremonia de uniune, fără petrecere ulterioară.
Centrele comerciale îşi vor limita asistenţa la un client la o suprafaţă de 400 de metri, pentru a asigura continuitatea activităţii economice. Toate aceste măsuri vor oferi autorităţilor "noi arme" pentru a continua lupta împotriva noului coronavirus, potrivit lui Didier Lallement, care a reamintit că utilizarea măştilor sanitare este obligatorie deja de o lună.
Guvernul a făcut apel la companii să încurajeze telemunca în rândul angajaţilor în zonele cele mai afectate din Franţa, "acolo unde este posibil", a anunţat ministrul muncii, Elisabeth Borne, într-un comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.
Eșec major pentru compania lui...
Apartamentele cu două camere reprezintă cea mai...