Coronavirus. Producătorii de vaccinuri anti-covid, solicitare MAJORĂ
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Pentru a evita orice intarzieri
Pentru a evita orice intarzieri
Mai multe laboratoare au cerut Uniunii Europene ca, pentru vaccinurile împotriva noului coronavirus, să facă o excepție și să permită producătorilor să distribuie respectivele tratamente fără documentația obligatorie tradusă în 24 de limbi. 

Companiile precizează că respectă această regulă, dar că, în condițiile date, acest lucru ar însemna încetinirea procesului de livrare a sute de milioane de doze de vaccin. 

”Avem nevoie de un acord rapid din partea autorităților UE în privința limbii care va fi utilizată pe ambalajul și pe eticheta vaccinului împotriva covid-19”, a declarat Michel Stoffel, director în cadrul Vaccines Europe, organizație care apără interesele marilor producători, printre care GalxoSmithKline, Sanofi sau AstraZeneca. 

El a precizat că producătorii din acest sector doresc ca UE să opteze rapid pentru o singură limbă valabilă în cele 27 state membre pentru etichete, ambalaj și pentru instrucțiunile de utilizare a vaccinurilor. 

Citește și Coronavirus. China testează un ALTFEL de VACCIN anti-covid

Apelul vine după ce, în iunie, Comisia UE a promis simplificarea regulilor pentru viitoarele vaccinuri, dar încă nu a prezentat nici o propunere concretă. Surse de la Bruxelles au dat de înțeles că Executivul european ar putea opta în favoarea unei etichete completată într-un număr limitat de limbi, cu condiția ca traducerea în altele să fie disponibile online. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel