Coşea: Statul a câştigat PE ASCUNS din disperarea oamenilor care s-au înghesuit la benzinării
Autor: Mihai Ciobanu
Data actualizării:
Data publicării:
Profesorul Mircea Coşea a atras atenţia că şi statul român a avut de câştigat de pe urma isteriei de zilele trecute, de la benzinării. 

"A apărut o taxare ascunsă. Dacă ne gândim la ceea ce s-a întâmplat acum două nopţi, la benzinării, când pe perioada a 4-5 ore s-au vândut cantităţi imense de combustibil la preţuri exagerate, trebuie să ne gândim că o parte din acest profit care s-a dus la benzinării, de fapt a ajuns într-o măsură şi mai mare la bugetul statului.

Deci statul a impozitat, cumva, ascuns, pe cei care au stat la cozi şi au cumpărat benzină şi motorină, pe noi toţi şi, măsura aceasta, dacă nu a fost imediat stopată - trebuia stopată chiar la miezul nopţii - poate fi pentru că a profitat bugetul statului, aşa cum profită în continuare şi de pe urma preţul facturilor. Aici trebuie o decizie politică, trebuie o nouă gândire a fiscalităţii, pentru că nu poţi merge în continuare pe o fiscalitate bazată pe nişte costuri care canibalizează economia; statul îşi 'mănâncă' propria economie, prin preţurile mari la energie şi combustibil", a explicat, vineri seara, la România TV, profesorul Mircea Coşea. 

 

Virgil Popescu: România nu are absolut nicio problemă cu stocurile de petrol şi de carburanţi

 

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări joi că România nu are absolut nicio problemă cu stocurile de petrol şi de carburanţi.

"Aş vrea încă o dată să subliniez: România nu are absolut nicio problemă cu stocurile de petrol, nu are absolut nicio problemă cu stocurile de carburanţi, există resurse. Românii nu au de ce să se teamă că vom ajunge să nu existe benzină şi motorină în staţiile de distribuţie. Nu există de asemenea niciun motiv pentru explozia preţurilor aşa cum s-a întâmplat ieri şi este regretabil absolut tot ce s-a întâmplat ieri şi această manipulare care a fost făcută. Am spus încă de aseară că suntem într-o situaţie complicată, cu conflict armat la graniţa României, cu această agresiune a Federaţiei Ruse asupra Ucrainei şi eu, personal, cred în continuare că ce s-a întâmplat în cursul zilei de ieri face parte dintr-un război hibrid care se petrece pe teritoriul României", a spus Popescu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a adăugat că nu există nicio problemă cu stocurile de benzină şi de motorină, iar cei doi mari producători sunt pregătiţi şi pot să aprovizioneze toate staţiile de distribuţie din ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Porturile belgiene, invadate de mașini electrice chinezești

Consecință a volumului impresionant de producție al...

Bijuterii: Richemont achiziționează grupul italian Vhernier

Gigantul elvețian Richemont, proprietar printre altele...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel