Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Costul viitorului vaccin dezvoltat de laboratoarele Sanofi și GSK împotriva Covid-19 „nu este încă pe deplin definitivat”, dar va fi „mai mic de zece euro” pe doză, a declarat Olivier Bogillot, președinte de la Sanofi France.
"Suntem în curs de măsurare a tuturor costurilor de producție", a spus președintele companiei farmaceutice. „Dar prețul va fi mai puțin de zece euro” pe doză, a spus el, salutând „împărțirea riscurilor cu statele” care face posibilă obținerea unor prețuri „cât mai mici posibil”.
Revenind la prețul de aproximativ 2,50 euro pe doză anunțat de competitorul anglo-suedez AstraZeneca, Bogillot a explicat diferența prin faptul că Sanofi își folosește toate resursele „intern”, „propriii cercetători și propriile sale fabrici „să dezvolte și să producă vaccinul, în timp ce AstraZeneca, a externalizat mult producția”.
"Francezii și europenii vor avea vaccinul Sanofi în același timp cu pacienții americani", a spus el. „Am semnat în timpul verii cu americanii, în aceeași săptămână cu europenii și cu britanicii”, a rezumat el: Statele Unite vor avea în jur de 100 de milioane de doze, europenii 300 de milioane și Marea Britanie 60 de milioane.
Covid-19. Vești bune. Vaccinul rușilor, lăudat de publicațiile științifice
Pentru partea europeană, vaccinul va fi fabricat în Franța, în Vitry-sur-Seine (Val-de-Marne), a reamintit managerul, salutând asocierea grupului său cu GSK britanic pentru această operațiune. „Nu este obișnuit să intri în parteneriat cu un concurent, dar este destul de sănătos în acest război împotriva Covid”, a spus el.
„Milioane de doze” vor fi furnizate și țărilor în curs de dezvoltare prin intermediul structurii Sepi, în condiții tarifare „destul de excepționale”, a mai spus șeful Sanofi.
Întrebat despre planul companiei de a regrupa șase dintre laboratoarele sale de producție din Europa, care sunt specializate în fabricarea de ingrediente farmaceutice active într-o companie independentă, pentru a reduce dependența tot mai mare a laboratoarelor globale de producția asiatică, el a confirmat planul grupului „să introducă pe piață bursieră” noua entitate „în următoarele luni”. "Ideea este de a face un campion al ingredientelor active la nivel european", a spus el, referindu-se la acest proiect anunțat din 24 februarie. "Dacă această companie ar fi existat deja, ar fi fost numărul doi în lume", a spus el. Proiectul își propune să reunească laboratoarele din Brindisi (Italia), Frankfurt Chimie (Germania), Haverhill (Regatul Unit), St-Aubin-les-Elbeuf și Vertolaye (Franța) și Újpest (Ungaria).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...