Schimbare majoră în Codul fiscal: Dispar o serie de obligații
Se taie contribuții! Guvernul elimină o parte din taxele...
Studiile citate de Science & Vie arată că deficiența de vitamina D prezintă un risc crescut de infecție cu covid-19. În Marea Britanie, persoanele în vârstă și persoanele vulnerabile vor primi doze gratuite de vitamina D din decembrie și timp de patru luni.
De câteva luni, ne întrebăm despre legătura dintre deficiența de vitamina D și contaminarea cu covid-19. Cunoscută pentru efectul său protector împotriva infecțiilor virale și respiratorii, vitamina D acționează asupra funcției imune. Dar poate ajuta la combaterea coronavirusului?
Un studiu spaniol publicat în Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism relevă faptul că din 216 de persoane cu Covid-19, 82% dintre aceștia au avut deficit de vitamina D, comparativ cu 40% din populația generală. Cercetătorii au observat, de asemenea, că pacienții de sex masculin au avut niveluri mai mici de vitamina D decât pacienții de sex feminin.
„Tratamentul cu vitamina D ar trebui recomandat la pacienții cu Covid-19 care au un nivel scăzut al acestei vitamine care circulă în sânge, deoarece această abordare poate avea efecte benefice atât asupra sistemului musculo-scheletic, cât și asupra corpului. sistemul imunitar ”, spune José L. Hernández, coautor al raportului.
Covid-19. Descoperire COLOSALĂ. Anunțul experților germani
Deficitul de vitamina D ar crește riscul de infectare
Un alt studiu publicat pe 3 septembrie în JAMA Network Open a arătat că riscul de infectare cu Covid-19 la persoanele cu deficit de vitamina D a fost de aproape două ori mai mare decât la persoanele cu niveluri suficiente de această vitamină.
Cu toate acestea, datele disponibile până în prezent nu sunt suficiente pentru a stabili o legătură formală între deficiența de vitamina D și un risc crescut de infectare cu boala. În plus, există o suprapunere între grupurile de persoane cu risc mai mare de deficit de vitamina D și cele cu risc mai mare de a fi infectate cu Covid-19.
Aceste studii încurajează în continuare cercetări suplimentare pentru a afla dacă există o corelație între o deficiență a acestei vitamine și riscul de infecție cu SARS-CoV-2.
În ceea ce privește recomandările oficiale, OMS nu susține vitamina D ca tratament pentru noul coronavirus, din cauza datelor insuficiente. Sunt necesare mai multe studii pentru a determina rolul posibil al vitaminei D în prevenirea și tratamentul Covid-19.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Se taie contribuții! Guvernul elimină o parte din taxele...
TikTok a început o amplă...
Wall Street încheie săptămâna...
Companiile de stat intră în...
Veniturile Rusiei din...
UE, în așteptarea unei...
Curs valutar BNR, 11 iulie 2025.
Ford anunţă un program de concedieri voluntare la uzina...
În timp ce România se chinuie...
Piețele financiare au fost...
Câştigul salarial mediu brut în România a scăzut cu...
Sindicaliştii din ANAR protestează, vineri, în faţa...
Ministrul Muncii, Florin...
Ministerul Finanţelor, nou...
UE schimbă strategia: plafon...
Andrei Caramitru trage un...
Infinexa a deschis procedura de faliment pentru compania Blue Air Aviation,...
Consiliul Concurenţei...
Firmele cu afaceri peste 1...
Executivul condus de Ilie...
Piața imobiliară crește cu...