Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
Studiul, realizat de cercetători din Marea Britanie, Europa şi SUA, avertizează împotriva consumului în cantitate mare a suplimentelor de vitamina D, subliniind că nu există dovezi ştiinţifice care să demonstreze că această vitamină poate fi benefică pentru prevenirea sau tratarea noului coronavirus.
Vitamina D este un hormon pe care îl produce pielea la expunerea la soare şi ajută la reglarea cantităţii de calciu şi fosfat din corp, necesare pentru bună sănătate a oaselor, dinţilor şi a muşchilor.
"Un nivel adecvat de vitamina D în corp este crucial pentru sănătatea noastră, un nivel prea scăzut poate duce la rahitism sau la dezvoltarea osteoporozei, dar o cantitate prea mare poate duce la o creştere a nivelului de calciu în sânge, ceea ce ar putea fi dăunător", a avertizat Sue Lanham-New, responsabilă la Department of Nutritional Sciences al Universităţii din Surrey şi principala autoare a studiului.
Totul a pornit de la două lucrări de specialitate, ai căror autori afirmau că doze mari de vitamina D (peste 4000IU/d) ar putea reduce riscul îmbonăvirii de COVID-19 şi trata cu succes noul coronavirus. Grupul de cercetători au studiat baza ştiinţifică a acestor afirmaţii. După ce au trecut în revistă literatura de specialitate, experții au ajuns la concluzia că nu există nicio bază ştiinţifică care să sprijine teoria că ingerarea unor doze mari de vitamina D poate fi benefică împotriva virusului.
Citește și Covid-19. Suplimentele alimentare pot perturba sistemul imunitar
Cercetătorii cred, de asemenea, că nu există o legătură fermă între consumul de vitamina D şi rezistenţa la infecţiile căilor respiratorii. Totuşi persoanelor care ies puţin la aer liber sau sunt obligate la izolare şi nu pot sta la soare (de unde organismul îşi procura vitamina D), li se recomandă să ia suplimente cu această vitamină, dar sub recomandările stricte ale ghidului Public Health England.
Acest ghid de sănătate recomandă suplimente de vitamina D de 10 micrograme pe zi în lunile de iarnă, între octombrie şi martie, sau pe toată perioada anului dacă expunerea la lumina soarelui este limitată. Nivelul de vitamina D poate fi completat şi prin diferite alimente, precum peştele, carnea roşie, gălbenuşul de ou şi cerealele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Comisia de muncă din Senat...
Senatul dezbate un proiect de...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...