Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Studiul, realizat de cercetători din Marea Britanie, Europa şi SUA, avertizează împotriva consumului în cantitate mare a suplimentelor de vitamina D, subliniind că nu există dovezi ştiinţifice care să demonstreze că această vitamină poate fi benefică pentru prevenirea sau tratarea noului coronavirus.
Vitamina D este un hormon pe care îl produce pielea la expunerea la soare şi ajută la reglarea cantităţii de calciu şi fosfat din corp, necesare pentru bună sănătate a oaselor, dinţilor şi a muşchilor.
"Un nivel adecvat de vitamina D în corp este crucial pentru sănătatea noastră, un nivel prea scăzut poate duce la rahitism sau la dezvoltarea osteoporozei, dar o cantitate prea mare poate duce la o creştere a nivelului de calciu în sânge, ceea ce ar putea fi dăunător", a avertizat Sue Lanham-New, responsabilă la Department of Nutritional Sciences al Universităţii din Surrey şi principala autoare a studiului.
Totul a pornit de la două lucrări de specialitate, ai căror autori afirmau că doze mari de vitamina D (peste 4000IU/d) ar putea reduce riscul îmbonăvirii de COVID-19 şi trata cu succes noul coronavirus. Grupul de cercetători au studiat baza ştiinţifică a acestor afirmaţii. După ce au trecut în revistă literatura de specialitate, experții au ajuns la concluzia că nu există nicio bază ştiinţifică care să sprijine teoria că ingerarea unor doze mari de vitamina D poate fi benefică împotriva virusului.
Citește și Covid-19. Suplimentele alimentare pot perturba sistemul imunitar
Cercetătorii cred, de asemenea, că nu există o legătură fermă între consumul de vitamina D şi rezistenţa la infecţiile căilor respiratorii. Totuşi persoanelor care ies puţin la aer liber sau sunt obligate la izolare şi nu pot sta la soare (de unde organismul îşi procura vitamina D), li se recomandă să ia suplimente cu această vitamină, dar sub recomandările stricte ale ghidului Public Health England.
Acest ghid de sănătate recomandă suplimente de vitamina D de 10 micrograme pe zi în lunile de iarnă, între octombrie şi martie, sau pe toată perioada anului dacă expunerea la lumina soarelui este limitată. Nivelul de vitamina D poate fi completat şi prin diferite alimente, precum peştele, carnea roşie, gălbenuşul de ou şi cerealele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Bulgaria se pregătește să...
Consolidarea fiscală și...
Piețele bursiere globale au...
O echipă de cercetători a...
Dacă Tesla nu o duce prea bine,...
În contextul unei crize...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Un nou tip de armă de mare precizie.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...