Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Printre aceste măsuri se numără o nouă linie de credit în valoare de 15 miliarde de euro, anularea dividendelor pentru 2019, în valoare de 1,80 euro pe acţiune ceea ce reprezintă o valoare totală de aproximativ 1,4 miliarde de euro, precum şi suspendarea finanţării pentru completarea schemelor de pensii complementare.
"Graţie acestor decizii, compania dispune de lichidităţi suficiente pentru a face faţă nevoile suplimentare de trezorerie legate de COVID-19", a informat Airbus, care afirmă că dispune de lichidităţi în valoare de aproximativ 30 miliarde de euro.
Covid-19. Companii aerospațiale se implică în producția de ventilatoare
"Prima noastră prioritate este să îi protejăm pe oameni şi să susţinem eforturile globale destinate limitării răspândirii coronavirusului", a declarat directorul general de la Airbus, Guillaume Faury.
Industria aeronautică globală a fost grav lovită de răspândirea pandemiei de coronavirus. Multe companii aeriene şi-au suspendat aproape în totalitate operaţiunile comerciale iar unele au cerut ajutorul guvernului pentru a putea trece de săptămânile următoare.
Airbus a încheiat anul 2019 cu pierderi de 1,36 miliarde de euro în pofida creşterii livrărilor, afectat în special de amenda de 3,6 miliarde de euro într-un dosar de corupţie dar şi de costurile suplimentare de 1,2 miliarde de euro pentru dezvoltare avionului de transport militar A400M. În condiţiile în care a devansat Boeing, devenind cel mai mare producător mondial de avioane, Airbus a primit anul trecut comenzi pentru 768 de avioane, faţă de 747 avioane în 2018. În prezent, valoarea totală a carnetului de comenzi al Airbus se ridică la 471 miliarde de euro, graţie în special comenzilor pentru avioanele din familia A320neo pentru care la finele lunii ianuarie comenzile se ridicau la 6.249 de aparate.
Airbus este lider în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. Airbus oferă cea mai cuprinzătoare gamă de avioane de pasageri. Airbus este, de asemenea, lider european în ceea ce priveşte producţia avioanelor cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni, precum şi una dintre cele mai mari companii spaţiale din lume. În domeniul elicopterelor, Airbus furnizează cele mai eficiente soluţii civile şi militare din lume.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...