COVID-19. Angajații din domeniul sanitar, obligați să prezinte certificatul verde
Autor: Matei Ion | 19 oct, 14:03
Certificatul verde poate fi verificat acum și de pe iPhone, nu doar de pe telefoanele android
Certificatul verde poate fi verificat acum și de pe iPhone, nu doar de pe telefoanele android
Numărul deceselor și a îmbolnăvirilor cauzate de COVID-19 a explodat în ultimele 24 de ore, România apropiidu-se cu pași repezi de o catastrofiă umanitară. Până acum măsurile de frânare a extinderii pandemiei au fost aproape inexistente, guvernul nefăcând aproape niciun efort de a convinge oamenii să se vaccineze.

Aparent, Florin Cîţu, Cseke Attila, Kelemen Hunor şi Lucian Bode au inițiat un proiect de lege care prevede, între altele, condiţionarea accesului la locul de muncă pentru salariaţii din domeniul sanitar de prezentarea certificatului Covid-19 al UE.

Astfel că salariaţii din acest domeniu, care nu prezintă certificatul Covid-19, nu vor fi primiţi la muncă şi li se va suspenda contractul de muncă. Suspendarea va înceta la data la care angajatul aduce certificatul verde COVID-19, reiese din proiectul de lege aflat acum la CES.

Mai mult, dacă angajatul dintr-o instituţie sanitară se stat cumulează 30 de zile de suspendare, ca efect al neprezentării certificatului Covid, contractul de munco va înceta de drept, se spune în proiectul de lege citat de Economica.net

În Italia prezentarea certificatului verde la locul de muncă a devenit obligatorie de o aproximativ două săptămâni după ce imunizarea populației a ajuns la aproximativ 80%.

G Ad:

Marțea NEAGRĂ. Suntem aproape de o catastrofă umanitară. Numărul deceselor a EXPLODAT

Ştiri Recomandate

Este COD ROŞU! Avertizare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de...

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro