Schema de Energie: S-a publicat versiunea finală a Ghidului solicitantului de ajutor
Valoarea sprijinului acordat...
La jumătatea de milion de morți din cauza noului coronavirus, se adaugă în continuare noi decese, într-un ritm amețitor.
Până la data de 28 iunie, la nivel global numărul deceselor depășise jumătate de milion (500.000). O socoteală simplă arată că ritmul cu care oamenii mor este de 4.700 în fiecare zi, 196 pe oră sau unul la fiecare 18 secunde, notează Reuters.
De la primul deces care a fost înregistrat oficial pe 9 ianuarie 2020. Era vorba despre un bărbat în vârstă de 61 de ani din Wuhan, despre care se știe că era un client fidel al pieței de unde a plecat pandemia.
La numai 5 luni de la declanșarea pandemie numărul morților l-a depășit pe cel al deceselor cauzate de malarie. De malarie mor anual 36.000 de oameni iar de SIDA 64.000, conform cifrelor publicate de Organizația Mondială a Sănătății.
După scăderea numărului îmbolnăvirilor, statele lumii au început să ridice carantina iar numărul celor infectați a început din nou să urce, evident. Au fost ridicate cantinele din considerente economice, nu pentru că noul coronavirus ar fi dat semne că slăbește.
Covid-19. Bilanț dezastruos în America Latină
Ritualurile înmormântărilor au fost afectate
Numărul mare de decese a dus la schimbări ale ritualurilor de înmormântare tradiționale și religioase din întreaga lume. Morgile și afacerile funerare au devenit copleșite, iar persoanele dragi de multe ori nu au putut să participe la înmormântări.
În Israel, obiceiul de a spăla cadavrele musulmanilor decedați nu este permis și, în loc să fie învelite în pânză, acestea trebuie puse într-un sac pentru cadavre. Tradiția evreiască în care oamenii merg la casa rudelor îndoliate timp de șapte zile, a fost de asemenea interzisă.
În Italia, catolicii au fost înmormântați fără nicio ceremonie sau slujbe. În New York, crematoriile orașului au lucrat ore suplimentare, arzând cadavre noaptea în timp ce oficialii căutau locuri noi pentru a înmormânta numărul copleșitor de morți.
Cine sunt cei mai expuși
Experții în sănătate publică analizează modul în care demografia afectează ratele de deces în diferite regiuni. Unele țări europene cu populații mai în vârstă au raportat rate ale mortalității mai mari, de exemplu.
Un raport din aprilie al Centrelor UE pentru Controlul Bolilor a analizat peste 300.000 de cazuri din 20 de țări și a constatat că aproximativ 46% din toate cazurile de deces au depășit vârsta de 80 de ani.
În Indonezia, se crede că sute de copii au murit, oficialii din domeniul sănătății au atribuit acest lucru malnutriției, anemiei și asistență medicală inadecvată pentru copii.
Experții din domeniul sănătății avertizează că datele oficiale probabil nu spun povestea completă, mulți cred că atât cazuri cât și decese au fost sub-raportate în unele țări.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Valoarea sprijinului acordat...
Surprinzători cine sunt cei mai mari cumpărători.
Număr record de donatori-investitori.
Negocieri intense pentru un plan de economii fără...
Pe ultima sută de metri!
Dumitru Nancu, directorul...
În multe magazine acest produs...
Grupaj de știri.
Vicepreședintele Administrației...
Cred că de la Bucureşti sau Budapesta nu putem evalua cu...
Creșterea rapidă din ultimele trimestre pune presiune...
În ultimul an, prețul boabelor de cacao a crescut...
Banca Națională a României a...
Decizia vine în urma...
Președintele ales și-a transmis mesajul printr-o postare...
Agenţia Fitch a revizuit...
Totul devine prea scump pentru această țară europeană.
CEC Bank a listat vineri pe...
Dezamăgirea investitorilor a fost foarte mare.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, o lege...
O criză „foarte, foarte...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Măsură esențială pentru reconfigurarea pieței energetice...
O reformă esențială, dar care...
Gazprom anunță că livrează gaze...
O companie sud-coreeană revoluționează industria...
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă...