Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Însă, în Italia situația este cu mult mai dramatică, aici numărul morților a ajuns la 5.500 și aproape 60.000 de persoane sunt infectate.
De ce mortalitatea este scăzută în Germania
Virologul german Jonas Schmidt-Chanasit este de părere că în țara sa capacitatea rapidă de răspândire Covid-19 a fost recunoscută rapid și tot rapid s-au luat măsuri de igienă. În China și Italia, oamenii care erau infectați au rămas nedetectați timp îndelungat și au împrăștiat boala în liniște mai ales că o persoană poate infecta în medie 3 alți oameni, chiar dacă acesta nu prezintă simptome, .
Pe lângă acest lucru se mai adaugă și structura vârstelor a celor afectați în nordul Italiei dar și sistemul de sănătate este unul diferit față de cel din Germania, lucruri care influențează modul în care epidemia evoluează. Măsurile stricte luate de Germania au ajutat la diminuarea curbei îmbolnăvirilor. Însă există temeri legate de cum vor evolua lucrurile în următoarele 18 zile.
În Italia se oprește orice activitate de producție neesențială
Italia, față de Germania, este cu 18 zile înainte în procesul de desfășurare a epidemiei.
Jonas Schmidt-Chanasit spune că totul depinde de cât de mulți oameni s-au infectat cu noul coronavirus în urmă cu o săptămână. Cu cât sunt mai multe îmbolnăviri cu atât va fi mai dificil să fie tratate cazurile grave în mod adecvat.
Dacă azilurile de bătrâni sau căminele de îngrijire a persoanelor în vârstă vor fi afectate de virus, cu siguranță va exsita un risc major ca mulți oameni să aibă nevoie de terapie intensivă și din nefericire acela ar fi punctul în care sistemul german de sănătate ar putea intra în colaps, este de părere profesorul Jonas Schmidt-Chanasit, citat de Bild.
Un studiu publicat pe tema crizei provocate de Covid-19, publicat de JP Morgan, arată că rata mortalității este între 4% și 5%, ca de pildă în Hubei, China, sau în Spania. În Italia rata mortalității este de 8,3% iar în Iran este de 6,5%. La ora actuală Germania și Austria sunt cu mult sub media mortalității cu o rată de numai 0,2%.
Prin comparație, la febra galbenă rata mortalității este de 4,9% în întreaga lume. Între anii 1918 - 1920, când a fost pandemia provocată de gripa spaniolă, rata mortalității a fost de 3,5% iar în 2009 în timpul gripei porcine aceasta nu a depășit 1,3%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...