Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Cercetările întreprinse de King's College, din Londra, în colaborare cu Universitatea din Triete, Italia, și publicate în revista specializată eBioMedecine oferă elemente de răspuns privind modul în care SARS-CoV-2 se comportă în organism.
La autopsie, oamenii de știință au observat leziuni pulmonare în majoritatea cazurilor, cu o modificare importantă a structurii pulmonare, precum și prezența fibrozei, o producția anormală de țesut. Două principale caracteristici au fost descoperite la peste 90% dintre pacienți.
În primul rând, pacienții au prezentat o importantă coagulare sanguină a arterelor și venelor pulmonare, ceea ce înseamnă că formarea de cheaguri de sânge poate bloca vasele, provocând tromboză. ”Încă nu știm dacă aceste tromboze pot fi tratate cu ajutorul anticoagulanților. Problema nu a fost încă tranșată”, explică autorii studiului.
În plus, foarte multe celule erau anormal de mari și prezentau numeroase nuclee. Această formație de celule fuzionate se numește sincițiu. Odată infectate, celulele se regrupează între ele înainte de a muri. Aceste imense celule cu mai multe nuclee rezultă, prin urmare, din fuziunea diferitelor celule în mari celule unice.
Citește și Medicament ieftin și cunoscut, eficient împotriva covid-19
Formarea sinciției se datorează proteinei-S a virusului care, când este la suprafața celulelor infectate de coronavirus stimulează fuziunea cu alte celule pulmonare normale. Este modul în care infecția se propagă. La bolnav, acest fenomen poate fi cauza unei inflamații și trombozei. Cele două caracteristici sunt proprii covid-19 și nu se regăsesc în alte forme de pneumonie, au subliniat cercetătorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...