Covid-19. Descoperire. Autopsiile scot la iveală ANOMALII cumplite
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Sunt multe întrebări fără răspuns încă
Sunt multe întrebări fără răspuns încă
Un studiu efectuat de specialiștii de la King's College arată că genomul noului coronavirus a fost găsit în plămânii pacienților decedați de covid-19. Autopsiile au scos, de asemenea, la iveală celule anormale în aparatul pulmonar, scrie publicația Sciences et Vie. 

Cercetările întreprinse de King's College, din Londra, în colaborare cu Universitatea din Triete, Italia, și publicate în revista specializată eBioMedecine oferă elemente de răspuns privind modul în care SARS-CoV-2 se comportă în organism. 

La autopsie, oamenii de știință au observat leziuni pulmonare în majoritatea cazurilor, cu o modificare importantă a structurii pulmonare, precum și prezența fibrozei, o producția anormală de țesut. Două principale caracteristici au fost descoperite la peste 90% dintre pacienți. 

În primul rând, pacienții au prezentat o importantă coagulare sanguină a arterelor și venelor pulmonare, ceea ce înseamnă că formarea de cheaguri de sânge poate bloca vasele, provocând tromboză. ”Încă nu știm dacă aceste tromboze pot fi tratate cu ajutorul anticoagulanților. Problema nu a fost încă tranșată”, explică autorii studiului. 

În plus, foarte multe celule erau anormal de mari și prezentau numeroase nuclee. Această formație de celule fuzionate se numește sincițiu. Odată infectate, celulele se regrupează între ele înainte de a muri. Aceste imense celule cu mai multe nuclee rezultă, prin urmare, din fuziunea diferitelor celule în mari celule unice. 

Citește și Medicament ieftin și cunoscut, eficient împotriva covid-19

Formarea sinciției se datorează proteinei-S a virusului care, când este la suprafața celulelor infectate de coronavirus stimulează fuziunea cu alte celule pulmonare normale. Este modul în care infecția se propagă. La bolnav, acest fenomen poate fi cauza unei inflamații și trombozei. Cele două caracteristici sunt proprii covid-19 și nu se regăsesc în alte forme de pneumonie, au subliniat cercetătorii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Taxarea marilor averi, amânată până la toamnă

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la...

Marea Britanie: Încep controalele la importurile din UE

O decizie dificilă, cu două tăișuri, ce vine la opt ani...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Constelația europeană Galileo primește noi sateliți

Comisia Europeană, care tocmai a lansat, din Statele...

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel