Covid-19. Începe raționalizarea medicamentelor în spitale

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
TRatamentul există și la noi în țară dar nu a fost utilizat
TRatamentul există și la noi în țară dar nu a fost utilizat
În toată Europa numărul îmbolnăvirilor a crescut alarmant, lucru care se întâmplă la ora actuală și în România. Însă în unele state situația este aproape critică și se cere raționalizarea medicamentelor.

Doctorilor din Marea Britanie li s-a spus să înceapă raționalizarea unui medicament cheie utilizat pentru tratarea cazurilor grave de Covid-19 pe fondul penuriei de aprovizionare și al creșterii internărilor în spitale, notează The Times.

Într-o alertă trimisă în către sistemul de asistență medicală in Marea Britanie (NHS), medicilor li s-a spus să restricționeze utilizarea medicamentului antiviral american remdesivir la „cei care au cea mai mare șansă de vindecare”.

Mișcarea înseamnă că de acum înainte pacienții cei mai grav bolnavi care sunt supuși ventilației mecanice nu vor mai fi eligibili pentru a primi medicamentul, iar curele de tratament vor fi limitate la maximum cinci zile.

Spitalele au fost avertizate că restricțiile vor rămâne în vigoare cel puțin până la sfârșitul lunii, în funcție de nivelurile de admitere în spital.

Remdesivir a primit o licență de urgență pentru a fi utilizat pentru tratamentul Covid după ce s-a demonstrat în studii că reduce timpul de recuperare de la 15 la 11 zile. Cu toate acestea, în studiile la scară mică, nu s-a demonstrat încă un efect semnificativ din punct de vedere statistic asupra ratelor de mortalitate.

În ghidul original al NHS privind utilizarea medicamentului se spunea că ar putea fi utilizat la toți pacienții spitalizați cu Covid-19, inclusiv la cei cu pneumonie care necesită oxigen suplimentar.

COVID-19: Aceste SEMNE pe limbă sunt un NOU SIMPTOM

Cu toate acestea, există și un avertisment care spune că „în perioade cu aprovizionare limitată, vor fi necesare criterii suplimentare pentru a aloca remdesivir celor cu cea mai mare șansă de vindecare”.

Aceste criterii au fost acum declanșate. Aceasta înseamnă că pacienții care primesc ventilație mecanică continuă nu sunt eligibili decât în ​​situații excepționale. Instrucțiunile adaugă că, dacă un pacient care utilizează medicamentul se deteriorează până la punctul în care are nevoie de ventilație, continuarea tratamentului ar trebui reevaluată de către echipele medicale.

Cea mai recentă alertă solicită, de asemenea, clinicienilor să prescrie „un tratament de maximum cinci zile”, care este jumătate din durata maximă de tratament sugerată inițial atunci când remdesivir a fost aprobat pentru prima dată pentru utilizare împotriva Covid, în iulie.

Un studiu recent a sugerat că nu a există o diferență semnificativă în ceea ce privește eficacitatea între ciclurile de cinci zile și cele de zece zile ale medicamentului la pacienții cu boală severă.

Alerta solicită, de asemenea, și informații legate de stocurile de remdesivir din țară.

„Un procent din stoc va fi deținut central pentru a sprijini alocarea către zonele cu cea mai mare nevoie, utilizând principiile ajutorului reciproc”, spune acesta.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate și Asistență Socială a declarat că este „conștient de o creștere a utilizării remdesivirului în concordanță cu o creștere a cazurilor de Covid-19 din spitale”.

Pacientii primesc, de asemenea, alte tratamente aprobate; de exemplu, dexametazona sau hidrocortizonul, care s-au dovedit a salva vieți și sunt în cantități bune.

Autoritățile sanitare spun că se așteaptă la livrări suplimentare de remdesivir până la sfârșitul lunii octombrie 2020 și mai spun că criteriile suplimentare vor fi în vigoare doar pentru câteva săptămâni, în funcție de nivelurile de spitalizare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

ByteDance, compania mamă a TikTok
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik

pixel