Covid-19 la copii. Descoperire UIMITOARE. De ce aceștia fac forme ușoare

Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Organismul copiilor este dotat cu un sistem imunitar special care la adulți nu mai există
Organismul copiilor este dotat cu un sistem imunitar special care la adulți nu mai există
O echipă de cercetători de la Colegiul Medicilor și Chirurgilor al Universității Columbia Vagelos au făcut o descoperire uimitoare la adulții și copii bolnavi de Covid-19.

Aceștia au descoperit că adulții și copii produc diferite tipuri și cantități de anticorpi ca răspuns la infecția cu noul coronavirus, SARS-CoV-2.

Diferențele în anticorpi sugerează evoluția infecției și răspunsul imunitar care este distinct la copii, iar majoritatea copiilor scapă de boală mult mai ușor.

„Studiul nostru oferă o examinare aprofundată a anticorpilor SARS-CoV-2 la copii, dezvăluind un contrast puternic cu adulții”, spune imunologul Universității Columbia, Donna Farber.
„La copii, cursul infecțios este mult mai scurt și probabil că nu este la fel de răspândit ca la adulți”, sunt de părere cercetătorii. Copiii pot elimina acest virus mai eficient decât adulții și este posibil să nu aibă nevoie de un răspuns imun puternic la anticorpi pentru a scăpa de el.

Copii, mai puțin afectați de SARS-CoV-2

Una dintre manifestările izbitoare ale pandemiei COVID-19 este că majoritatea copiilor se descurcă bine cu boala în timp ce persoanele în vârstă de cele mai multe ori trebuie să ducă o luptă lungă.

"Aceasta este o infecție nouă pentru toată lumea", spune Donna Farber, "dar copiii sunt adaptați în mod unic pentru face față la agenții noi. Așa este proiectat sistemul lor imunitar. Copiii au o mulțime de celule T noi care sunt capabile să recunoască tot felul de agenți patogeni noi, în timp ce persoanele în vârstă depind mai mult de amintirile noastre imunologice. Nu suntem la fel de capabili să răspundem la un agent patogen nou, așa cum o pot face copiii. "


În comparație cu adulții, copiii produc mai puțini anticorpi împotriva proteinei spike a virusului - pe care virusul îl folosește pentru a infecta celulele umane. Anticorpii copiilor au avut cea mai mică activitate neutralizantă, în timp ce toți adulții, inclusiv tinerii în vârstă de 20 de ani, au produs anticorpi neutralizanți. Cei mai bolnavi adulți au avut cea mai neutralizantă activitate.

Deși poate părea contraintuitiv că cei mai bolnavi pacienți produc anticorpi cu cea mai mare activitate neutralizantă, Farber spune că probabil reflectă perioada de timp în care virusul este prezent la cei mai bolnavi pacienți.

Covid-19. De ce nu este suficientă doar distanțarea socială Studiu

„Există o legătură între amploarea răspunsului imunitar și amploarea infecției: cu cât infecția este mai severă, cu atât răspunsul imun este mai robust, deoarece trebuie să aveți mai multe celule imune și reacții imune pentru a elimina o doză mai mare de patogen."

Spre deosebire de adulți, copiii au produs, de asemenea, foarte puțini anticorpi împotriva unei proteine ​​virale care este vizibilă doar pentru sistemul imunitar după ce virusul infectează celulele umane, ceea ce sugerează că la copii înfecția nu se răspândește doarte mult, sunt de părere cercetătorii.
Deoarece copiii elimină rapid virusul în mod natural, nu au o infecție răspândită și nu au nevoie de un răspuns puternic de anticorpi, explică oamenii de știință.

Perioada scurtă a infecției la copii poate însemna că sunt infecțioși pentru o perioadă mai scurtă de timp comparativ cu adulții și, prin urmare, mai puțin probabil să răspândească virusul, deși cercetătorii nu au măsurat încărcătura virală la copii.

„Studiile actuale din alte țări indică faptul că copiii de vârstă școlară mai mici nu sunt vectori pentru noul coronavirus, astfel încât datele noastre sunt în concordanță cu aceste constatări”, spune Farber.

Ce îi lipsește sistemului imunitar al adultului

Deși rezultatele sugerează că evoluția infecției la copii și adulți este diferită, încă nu se știe cum copiii sunt capabili să elimine virusul mai ușor - și ceea ce îi lipsește sistemului imunitar al adulților.

Cercetătorii de la Columbia caută acum diferențe în răspunsul celulelor T (anticorpii sunt produși de celulele B ale sistemului imunitar), în special al celulelor T care se află în plămâni. 

Copiii infectați cu SARS-CoV-2 pot genera, de asemenea, un răspuns mai puternic din partea sistemului imunitar înnăscut, care folosește interferon și celule numite macrofage pentru a ataca fără discriminare celulele infectate de agenți patogeni. Studiile anterioare sugerează că răspunsul imun înnăscut poate fi întârziat la adulții infectați cu SARS-CoV-2.

De asemenea, este posibil ca virusul să fie mai puțin capabil să infecteze celulele copiilor, probabil pentru că celulele copiilor au mai puține proteine ​​de care virusul are nevoie pentru a infecta celulele umane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Germania / FOTO: Unsplash
Muncitori montează panouri solare pe acoperișul unei case / Freepik
Trebuie să pună mâna pe carte / FOTO: Freepik
Consultând evoluția bursei / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com

BCE ar putea reduce dobânda la 2% până în vară

Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...

Dispreț total
comertul online - FOTO: Freepik@narawit_sukkasemsakorn
Volodimir Zelenski Ursula von der Leyen / Foto: president.gov.ua

Cum vor europenii să-l ajute pe Zelenski în fața lui Trump

Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...

Volodimir Zelenski / Foto: Președinția Ucrainei
BMW electric
munca la gri - FOTO: Freepik@creativeart
Javier Milei
starlink - FOTO: Freepik@alicephoto

Țara care plătește abonamentul Starlink pentru Ucraina

Care este țara europeană care plătește abonamentul...

Contor electric
Bună dimineața! O zi liniștită! / FOTO: Unsplash

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...

Este o veste bună pentru cele doua banci
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
Warren Buffett supranumit și Oracolul din Omaha
Tanczos Barna / FOTO: gov.ro
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Bani / Foto: Freepik
Taxe
reciclarea textilelor - FOTO: Freepik
Criptomonede / FOTO: Unsplash
Avion de luptă Rafale / FOTO: https://www.facebook.com/thalesgroup
Donald Trump / FOTO: Wikipedia

Air Force One: Donald Trump "nu este mulțumit" de Boeing

Termenele de livrare care ar putea determina...

Elon Musk

Trei scenarii pentru Elon Musk: Un exercițiu de imaginație

Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...

007 / FOTO: Wikipedia
Completare document / FOTO: Freepik

pixel