Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Spania, una dintre ţările cele mai îndoliate de pandemia de coronavirus, are în prezent peste 150 de focare active de COVID-19, cele mai preocupante fiind în regiunile Catalonia şi Aragon. Guvernele regionale încearcă să împiedice orice fel de evenimente şi reuniuni unde se adună multă lume, întrucât mai multe dintre focare îşi au originea în astfel de aglomerări, fiind închis inclusiv accesul pe unele plaje aglomerate.
În Catalonia măsurile deja aplicate pentru limitarea răspândirii COVID-19 în zona metropolitană a Barcelonei au fost extinse duminică şi în alte două localităţi. Au fost interzise grupurile mai mari de zece persoane, restaurantele şi barurile pot funcţiona cu maxim jumătate din locuri ocupate, localurile nocturne au fost închise, la fel şi teatrele şi cinematografele, iar vizitele în căminele de bătrâni sunt interzise. Populaţiei i s-a recomandat să iasă din case numai pentru activităţi indispensabile.
După cele peste 1.200 de noi cazuri de infectare raportate sâmbătă în Catalonia, duminică numărul acestora a scăzut la puţin peste 900. În urma Cataloniei, a doua regiune cea mai afectată este Aragon, în special oraşul Zaragoza şi împrejurimile acestuia, unde se constată o creştere a transmiterii comunitare.
Citește și Franța nu exclude o nouă închidere a frontierei ţării sale cu Spania
În Andaluzia focarul cu cele mai multe cazuri de infectare este oraşul Cordoba, în timp ce în regiunea Valencia sunt circa 20 de focare active şi numărul persoanelor infectate în segmentul de vârstă 20-40 de ani a crescut de patru ori. În regiunea Murcia au fost interzise toate activităţile de divertisment nocturne, numai terasele rămânând deschise, iar grupurile mai mari de 15 persoane sunt de asemenea interzise.
Ca urmare a accelerării transmiterii virusului, în săptămâna încheiată vineri fiind înregistrate pe ansamblul Spaniei peste 5.700 de noi cazuri de contaminare, faţă de 3.000 în săptămâna anterioară, aproape toate regiunile ţării, cu excepţia Madridului, au instituit purtarea obligatorie a măştii dacă nu se poate menţine o distanţă de securitate în spaţiul public, cei care nu poartă mască riscând să fie amendaţi. Totuşi, guvernul socialistului Pedro Sanchez susţine că regiunile sunt pregătite să facă faţă unor noi focare şi neagă posibilitatea reinstituirii stării de alertă, care a fost ridicată pe 21 iunie şi a permis adoptarea unor măsuri de izolare foarte dure.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...