Covid-19. Președintele Trump, supus unui tratament EXPERIMENTAL
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Următorul pas este obținerea unui medicament
Următorul pas este obținerea unui medicament
Președintele Donald Trump este supus unui tratament experimental împotriva covid-19, anticorpi de sinteză, și suferă de oboseală, a anunțat medicul Casei Albe, fără a oferi alte detalii legate de simptomele pacientului. 

Sean Conley, medicul președintelui a declarat că lui Trump i s-a injectat o doză de cocktail experimental dezvoltat de societatea de biotehnologie Regeneron și care a înregistrat rezultate preliminare încurajatoare în testele clinice efectuate pe un număr redus de pacienți. El a primit cea mai puternică doză, de 8 grame.

Schema de tratament stabilită pentru președintele american include, de asemenea, zinc, vitamina D, famotidină, melatonină și aspirină. Conley a adăugat că pacientul este examinat de cei mai buni experți care, în funcție de evoluția stării de sănătate a bolnavului, vor face recomandări pentru ”etapele următoare”. 

Anticorpii de sinteză, fabricați în laborator și injectați în corpul unui pacient, au rolul de neutralizare a virusului, la fel cum procedează orice sistem imunitar. Săptămâna trecută, Regeneron a anunțat că, în cadru unui test la care au participat 275 de pacienți, cocktailul dezvoltat de compania americană a redus cantitatea de SARS-CoV-2 la bolnavii de covid-19 nespitalizați și a accelerat perioada de recuperare. 

Citește și Donald Trump a ajuns la SPITAL. A fost supus unui TRATAMENT

Un triplu cocktail utilizând aceeași metodă și-a demonstrat eficacitatea împotriva Ebola anul trecut. 

Regeneron a primit peste 600 milioane de dolari de la guvernul american pentru dezvoltarea acestui tratament. Laboratorul Eli Lilly dezvoltă, la rândul lui, anticorpi de sinteză împotriva covid-19 și a anunțat tot rezultate preliminare promițătoare. Dar nici unul dintre cele două tratamente nu a primit încă autorizație pentru a ajunge și pe piață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel