Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Într-un nou studiu, cercetătorii din Chicago au analizat țesuturile care proveneau de la pacienții cu COVID-19 care au avut transplant de plămâni și de la pacienții care au murit de boală. Ei au descoperit că COVID-19 poate distruge „cadrul fundamental” al plămânilor, ceea ce înseamnă că organele pur și simplu nu se pot recupera.
Și asta înseamnă că variantele de tratament pentru un astfel de pacient devin foarte limitate.
„Oferim dovezi explicite că COVID-19 poate provoca leziuni permanente la plămâni la unii pacienți pentru care transplantul pulmonar este singura speranță de supraviețuire”, a declarat cercetătorul principal al studiului, Dr. Ankit Bharat, care este șeful secției de chirurgie toracică și director chirurgical al Programului de transplant pulmonar de medicină Northwestern, din Chicago.
Echipa sa a descoperit, de asemenea, că celule numite celule epiteliale KRT17 în țesutul pulmonar al pacienților cu COVID-19 aveau leziuni ireversibile. Aceste celule au fost găsite și la pacienții cu fibroză pulmonară în stadiu final, o boală pulmonară progresivă mortală.
Descoperirile, primele de acest fel pe această temă, au fost publicate pe 30 noiembrie în Science Translational Medicine. Până în prezent, opt pacienți cu COVID-19 au beneficiat de transplanturi pulmonare duble la Northwestern Medicine, cele mai performante din lume.
Dr. Len Horovitz este specialist pulmonar la spitalul Lenox Hill din New York. Citind raportul, el a spus că este alarmant faptul că COVID-19 poate deteriora atât de grav plămânii încât transplantul de plămâni - un tratament „rezervat pentru foarte puțini pacienți” - devine necesar.
Ziua și DESCOPERIREA! COVID-19 provoacă LEZIUNI pe viață? Ce spun experții
Transplantul pulmonar vine cu propriile sale pericole, a adăugat Horovitz.
Complicațiile transplanturilor includ infecția (posibil chiar si cu COVID-19 din nou), infecția bacteriana și posibila respingere a plamânilor transplantați, a spus el.
Vorbind într-un comunicat de presă din nord-vest, Bharat a explicat modul în care se crede că COVID-19 distruge plămânii.
„Celulele progenitoare din plămâni necesare vindecării pot repopula rănile plămânului deplasându-se de-a lungul cadrului de bază al matricei pulmonare”, a explicat el. Dar, atunci când cadrul este distrus, celulele progenitoare nu au unde să meargă și plămânii dezvoltă găuri mari care servesc la adăpostirea infecțiilor, o observație pe care am făcut-o și în timpul intervențiilor chirurgicale de transplant la acești pacienți”, a spus Bharat.
Potrivit autorului principal al studiului, Dr. Scott Budinger, profesor și șef al medicinii de îngrijire pulmonară și critică la Northwestern, plămânii atacați de COVID-19 „au arătat, de asemenea, asemănări izbitoare cu plămânii pacienților cu o afecțiune numită fibroză pulmonară idiopatică”.
În această stare, țesutul pulmonar devine „gros și rigid, ceea ce face dificilă administrarea de oxigen în organism”, a spus Budinger în comunicatul de presă.
Vestea bună este că după ce pacienții primesc plămâni noi, aceștia tind să se refacă într-un ritm rapid, au spus cercetătorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...