Covid-19. Sute de mii de doze de vaccin RETRASE, după ce a fost găsită o fiolă contaminată

Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Foto: Pexels.com
Foto: Pexels.com
Moderna a anunţat că retrage 764.900 de doze de vaccin COVID-19, după ce a găsit o fiolă contaminată.

Moderna retrage 764.900 de doze de vaccin COVID-19, după ce o fiolă a fost găsită contaminată cu un corp străin. Nu au fost identificate probleme de siguranță, a precizat Moderna despre loturile care au fost distribuite în Norvegia, Polonia, Portugalia, Spania și Suedia în luna ianuarie.

Producătorul de medicamente a precizat că un singur flacon a fost găsit contaminat și că retrage întregul lot din exces de precauție, anunță Reuters. Compania nu a precizat cu ce a fost contaminată fiola respectivă.

Anul trecut, autoritățile japoneze au suspendat utilizarea unor doze de vaccin, pe care Moderna le-a retras ulterior, după ce o anchetă a descoperit contaminanți din oțel inoxidabil în unele fiole.

Peste 900 de milioane de doze de vaccin Moderna COVID-19 au fost administrate până în prezent în întreaga lume. În opinia Moderna, contaminarea respectivă nu a reprezentat un risc pentru alte fiole din lot, informează Mediafax.

 

Citeşte şi: Covid-19. Diferenţe importante între Delta şi Omicron, descoperite de un studiu

 

Simptomele de COVID-19 durează mai puţin timp la pacienţii infectaţi cu varianta Omicron decât la cei infectaţi cu varianta precedentă, Delta, cel puţin în cazul persoanelor vaccinate împotriva noului coronavirus, au anunţat autorii unui studiu realizat în Marea Britanie şi publicat vineri în revista medicală The Lancet, informează AFP.

O altă descoperire a acestui studiu, realizat pe baza datelor obţinute de aplicaţia britanică de sănătate publică ZOE: varianta Omicron provoacă mult mai puţine cazuri de pierdere a mirosului decât varianta Delta.

Pentru a evalua diferenţele dintre simptomele cauzate de Delta, varianta dominantă în mare parte a anului 2021, şi cele provocate de Omicron, care a depăşit-o ca răspândire pe plan global începând de la sfârşitul anului trecut, cercetătorii britanici au studiat declaraţiile făcute de aproximativ 63.000 de pacienţi, cu toţii vaccinaţi înainte de infectarea lor cu SARS-CoV-2.

Pentru cei care nu făcuseră doza booster, simptomele au avut o durată medie de 8,3 zile în cazul infectării cu Omicron, comparativ cu 9,6 zile pentru cei infectaţi cu Delta. Diferenţa a fost însă şi mai mare în cazul vaccinării cu doza booster: 4,4 zile de simptome pentru Omicron, comparativ cu 7,7 zile pentru Delta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de la București
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Freepik.com
Foto: Freepik.com

Rusia raportează un deficit bugetar de 1,7% din PIB

 Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...

Dolari. Freepik.com
Elon Musk / Foto: Casa Albă / Flickr
Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar
Contor electric
Gabriel Biris
Factură energie electrică
ROBOR
Protest al angajaților MIPE
Ștampilă de vot / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Aramco

Surpriză totală, saudiții scumpesc petrolul

Arabia Saudită majorează prețurile la țiței pentru toate...

Cazino
Oameni traversează strada
Membrii SANITAS sunt nemulțumiți
Freepik.com
Carrefour
Dumitru Costin, BNS
Medicamente / Foto: Freepik
Bursa de Valori București
Banca Naționala a României
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 şi 23 de grade.
Centru de date / Foto: Freepik
Wang Yi
Programul Casa Verde Fotovoltaice

pixel