Covid-19. Teste serologice rapide, disponibile în farmacii
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Teste serologice rapide, disponibile în farmacii
Teste serologice rapide, disponibile în farmacii
Un decret emis recent de Guvernul de la Paris autorizează farmaciile să efectueze teste de diagnosticare rapidă, care indică dacă organismul a dezvoltat deja un răspuns imun împotriva SARS-CoV-2 și, prin urmare, dacă a fost expus la virus în trecut.

Farmaciile sunt autorizate, începând de sâmbătă, 11 iulie, să efectueze teste rapide de diagnosticare ce permit ca în câteva minute să se afle dacă la o persoană au fost produși anticorpi împotriva SARS-CoV-2. Decretul permite farmaciilor să facă aceste teste până la 30 octombrie, notează Le Monde.

Aceste teste serologice constau în prelevarea unei picături de sânge prin înțeparea pielii, de obicei în vârful degetului, apoi punerea ei în contact cu un reactiv. Rezultatul apare în câteva minute. Până acum, aceste teste nu puteau fi efectuate decât de un laborator de analize medicale.

Medicii biologici s-au opus acestei autorizații

Un test TROD pozitiv înseamnă că ați fost expus la virus și că ați dezvoltat (sau sunteți în curs de dezvoltare) un răspuns imun. 

Un rezultat pozitiv trebuie confirmat într-un laborator biologic printr-un test de sânge și un examen de laborator pentru a specifica realitatea răspunsului imun și, eventual, printr-un test virologic (RT-PCR) pentru a verifica dacă virusul este încă prezent în organism și, prin urmare, dacă există sau nu riscul de a infecta alte persoane.

Farmaciștii cer de câteva săptămâni să poată comercializa aceste teste TROD, în timp ce sindicatele biologilor medicali s-au opus puternic acestei posibilități. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel