Covid-19. Teste serologice rapide, disponibile în farmacii
12 iul, 16:42, de  Oana Pavelescu
Un decret emis recent de Guvernul de la Paris autorizează farmaciile să efectueze teste de diagnosticare rapidă, care indică dacă organismul a dezvoltat deja un răspuns imun împotriva SARS-CoV-2 și, prin urmare, dacă a fost expus la virus în trecut.
Teste serologice rapide, disponibile în farmacii
Teste serologice rapide, disponibile în farmacii

Farmaciile sunt autorizate, începând de sâmbătă, 11 iulie, să efectueze teste rapide de diagnosticare ce permit ca în câteva minute să se afle dacă la o persoană au fost produși anticorpi împotriva SARS-CoV-2. Decretul permite farmaciilor să facă aceste teste până la 30 octombrie, notează Le Monde.

Aceste teste serologice constau în prelevarea unei picături de sânge prin înțeparea pielii, de obicei în vârful degetului, apoi punerea ei în contact cu un reactiv. Rezultatul apare în câteva minute. Până acum, aceste teste nu puteau fi efectuate decât de un laborator de analize medicale.

Medicii biologici s-au opus acestei autorizații

Un test TROD pozitiv înseamnă că ați fost expus la virus și că ați dezvoltat (sau sunteți în curs de dezvoltare) un răspuns imun. 

Un rezultat pozitiv trebuie confirmat într-un laborator biologic printr-un test de sânge și un examen de laborator pentru a specifica realitatea răspunsului imun și, eventual, printr-un test virologic (RT-PCR) pentru a verifica dacă virusul este încă prezent în organism și, prin urmare, dacă există sau nu riscul de a infecta alte persoane.

Farmaciștii cer de câteva săptămâni să poată comercializa aceste teste TROD, în timp ce sindicatele biologilor medicali s-au opus puternic acestei posibilități. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Prețul aurului. Adrian Câciu: Vor urma clipe grele

Prețul aurului, acest activ de refugiu preferat de...

Noutate la Poșta Română. O PREMIERĂ în istoria companiei

Poşta Română deschide, în premieră, o cursă poştală auto...

Donald Trump dat în judecată! Ce gafă a făcut

Cântăreţul Neil Young a dat în judecată echipa de...

BNR: Aurul a ajuns la un MAXIM ISTORIC

Gramul de aur s-a scumpit miercuri cu 6,91 de lei...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro