Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Este vorba despre anticorpii monoclonali, acest tratament fiind și marea speranță în lupta împotriva pandemiei de Covid-19. Zece dintre acești anticorpi ultra-potenți sunt deja în studiile clinice, scrie Science & Vie.
Imunoterapia cu anticorpii monoclonali, explicată de Hugo Mouquet, cel care conduce cercetări la Institutul Pasteur.
De la început, aceasta a fost una dintre pariurile cercetătorilor: anticorpii monoclonali care ar juca un rol principal în lupta împotriva Covid-19.
Anticorpii monoclonali (mAbs) sunt pe scena scena media, de când Washingtonul a anunțat că un tratament experimental dezvoltat de firma Regeneron a fost administrat, în doză maximă, președintelui Donald Trump, care s-a îmbolnăvit de Covid-19, săptămâna trecută (iar de atunci ia și un corticosteroid).
Comunicatele de presă ale Regeneron nu au fost încă urmate de prezentarea studiilor.
Până în prezent, în toată lumea au fost descriși aproximativ o sută de anticorpi monoclonali eficienți împotriva coronavirusului, dintre care zece fac obiectul studiilor clinice”, rezumă Hugo Mouquet, care conduce laboratorul de imunologie umorală de la Institutul Pasteur din Paris.
COVID-19. Europa nu mai are RĂBDARE. Îl vrea IMEDIAT
Cu toate acestea, nu au fost încă publicate rezultate definitive. Dacă Regeneron și Eli Lilly, două companii care produc aceste tratamente experimentale, au discutat mult în ultimele săptămâni, este prin emiterea de comunicate de presă cu privire la datele preliminare și încă nu publicații științifice.
Cum acționează
Practic, anticorpii monoclonali SARS-CoV-2 se leagă de porțiunea de proteină S care recunoaște proteina ACE-2 umană găsită pe suprafața celulelor căilor respiratorii. Prin prevenirea acestei legări, ei „neutralizează” virusul. „Singura subtilitate, detaliază Hugo Mouquet: produsul dezvoltat de Regeneron (și administrat lui Donald Trump) este o terapie duală, formată din doi anticorpi care vizează două puncte diferite ale proteinei S, unul de origine umană, alta de la soareci. Interesul acestei combinații este de a preveni rezistența virusului ". În practică, dacă apare vreodată o mutație care o face insensibilă la unul dintre cei doi anticorpi, va rămâne sensibilă la celălalt.
Producția pe scară largă de anticorpi monoclonali necesită ”artilerie grea”
Cert este că, pentru a ține pasul cu cererea, o asociere între marile companii farmaceutice va fi esențială pentru a monta producția pe scară largă. Dezvoltarea acestor terapii este foarte lungă și costisitoare și necesită expertiză semnificativă, infrastructură semnificativă (anticorpii sunt produși de celulele din bioreactoare) și procese industriale care garantează cea mai înaltă calitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...