Într-o serie de experimente care utilizează diferite tipuri de celule, cercetătorii au descoperit că berzosertib a fost eficient în blocarea capacității coronavirusului de a se replica și nu a cauzat daune semnificative în proces.
Berzosertib, care este licențiat de compania farmaceutică germană Merck, este investigat în studii clinice separate în stadiu incipient și mediu în combinație cu chimioterapia ca posibil tratament pentru cancerul pulmonar, cancerul ovarian și alte tipuri de tumori.
Oamenii de știință au urmărit să blocheze capacitatea coronavirusului de a utiliza proteinele celulare pentru a se reproduce, mai degrabă decât pentru a ataca virusul direct, deoarece medicamentele care interferează direct cu virusul sunt de așteptat să aibă probleme în a ține pasul cu tendința SARS-CoV-2 de a muta.
SFÂRȘITUL PANDEMIEI? Acest nou medicament ar putea fi CHEIA
Având în vedere acest lucru, au examinat o clasă de terapii cunoscute sub numele de inhibitori ai protein kinazei. Acestea sunt enzime celulare care pot activa sau dezactiva proteinele specifice. Compușii care inhibă protein kinaze specifice sunt din ce în ce mai folosiți pentru tratarea cancerului, deoarece celulele tumorale folosesc kinaze pentru a-și spori capacitatea de creștere.
Oamenii de știință cred că același tip de medicament ar putea ajuta la combaterea SARS-CoV-2, deoarece virusul deturnează anumite proteine kinaze de la gazdele sale pentru a direcționa celulele să producă noi copii ale virusului.
”Inhibitorii kinazei sunt foarte frecvent tratamente independente ale cancerului și nu toți inhibitorii kinazei cu un singur agent sunt bine tolerați”, a spus Robert Damoiseaux, de la Universitatea din California. "Prin contrast, berzosertib nu este un tratament independent și are efecte foarte limitate asupra sănătății celulelor atunci când este utilizat singur. Poate fi util ca cercetătorii să efectueze studii clinice pentru a afla dacă pacienții cu cancer ar putea profita în special de acest medicament ca tratament împotriva COVID -19 tratament. "
Ca o măsură practică, cercetătorii și-au limitat căutarea la compuși care fie au fost aprobați, fie sunt deja în curs de evaluare, pentru siguranța la om.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...