COVID-19. Vești EXTRAORDINARE de la AstraZeneca
26 oct, 15:52, de  Oana Pavelescu
Vaccinul produs de AtraZeneca și Universitatea Oxford a obținut rezultate mai mult decât promițătoare în sensul că a creat un răspuns imun robust la adulții în vârstă și la bătrâni, adică exact la persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe ale COVID-19..
AstraZeneca, multumită de rezultatele extraordinare
AstraZeneca, multumită de rezultatele extraordinare

Rezultatele testelor de sânge efectuate pe un subgrup de participanți mai în vârstă au arătat că vaccinul a generat răspunsuri imune robuste la adulții sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, conform unei declarații a companiei Astra, de luni. Pacienții în vârstă au fost cei mai afectați de pandemie, marea majoritate a deceselor apărând la cei de peste 60 de ani.

Acțiunile Astra au crescut cu până la 1,4% în Londra.

Vaccinul candidat al Astra-Oxford este unul dintre cele câteva care s-au înscris în cursa pentru protecția împotriva virusului. Procesul te testare a fost reluat săptămâna trecută în SUA după ce un  participant s-a îmbolnăvit, într-un studiu separat al Regatului Unit.

Vaccin anti-covid. AstraZeneca și Johnson&Johnson reiau testele în SUA

Rezultatele din iulie, dintr-o fază anterioară a studiului, au arătat că vaccinul a crescut atât nivelul anticorpilor neutralizanți de protecție, cât și celulele T imune care vizează virusul.

Participanții în vârstă de 56 de ani și peste au prezentat, de asemenea, niveluri scăzute de reacții adverse, a spus Astra. 

„Este încurajator să vezi că răspunsurile la imunogenitate au fost similare între adulții mai în vârstă și la cei mai tineri și că reactogenitatea a fost mai mică la adulții mai în vârstă, unde severitatea bolii Covid-19 este mai mare”, a spus Astra într-un comunicat citat de Bloomberg.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

SFÂRȘITUL pandemiei? OMS ne spune ce înseamnă VACCINAREA

Responsabilii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)...

Marcel Ciolacu, anunţ sumbru pentru români, legat de salarii

Marcel Ciolacu, liderul PSD, a explicat ce se poate...

Prințul Harry a spus NU! Meghan s-a întors acasă

Nu, prințul Harry este decis să nu cedeze, să nu se lase...

Burse școlare 2020-2021. Valoare. Decizie de ultimă oră

Având în vedere că, potrivit Legii nr. 38/2019, valoarea...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro