COVID-19. Vești EXTRAORDINARE de la AstraZeneca
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
AstraZeneca, multumită de rezultatele extraordinare
AstraZeneca, multumită de rezultatele extraordinare
Vaccinul produs de AtraZeneca și Universitatea Oxford a obținut rezultate mai mult decât promițătoare în sensul că a creat un răspuns imun robust la adulții în vârstă și la bătrâni, adică exact la persoanele cu cel mai mare risc de a face forme severe ale COVID-19..

Rezultatele testelor de sânge efectuate pe un subgrup de participanți mai în vârstă au arătat că vaccinul a generat răspunsuri imune robuste la adulții sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, conform unei declarații a companiei Astra, de luni. Pacienții în vârstă au fost cei mai afectați de pandemie, marea majoritate a deceselor apărând la cei de peste 60 de ani.

Acțiunile Astra au crescut cu până la 1,4% în Londra.

Vaccinul candidat al Astra-Oxford este unul dintre cele câteva care s-au înscris în cursa pentru protecția împotriva virusului. Procesul te testare a fost reluat săptămâna trecută în SUA după ce un  participant s-a îmbolnăvit, într-un studiu separat al Regatului Unit.

Vaccin anti-covid. AstraZeneca și Johnson&Johnson reiau testele în SUA

Rezultatele din iulie, dintr-o fază anterioară a studiului, au arătat că vaccinul a crescut atât nivelul anticorpilor neutralizanți de protecție, cât și celulele T imune care vizează virusul.

Participanții în vârstă de 56 de ani și peste au prezentat, de asemenea, niveluri scăzute de reacții adverse, a spus Astra. 

„Este încurajator să vezi că răspunsurile la imunogenitate au fost similare între adulții mai în vârstă și la cei mai tineri și că reactogenitatea a fost mai mică la adulții mai în vârstă, unde severitatea bolii Covid-19 este mai mare”, a spus Astra într-un comunicat citat de Bloomberg.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...


pixel