Cresc bursele școlare. De când vor fi acordate sumele majorate
Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
Mai bine un pic decât nimic
Mai bine un pic decât nimic
Există o asemenea intenție, dar majorarea nu se va aplica imediat, ci de anul viitor, mai precis din semetrul al II-lea. În semestrul I al anului școlar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, este de 100 lei.

În ceea ce privește majorarea valorii minime a burselor acordate elevilor din țara noastră, elevii vor putea primi următoarele sume:

- 500 de lei - pentru bursa de performanță,

- 200 de lei - pentru bursa de merit,

- 150 de lei - pentru bursa de studiu și pentru cea de ajutor social.

În toate cazurile, în funcție de bugetele pe care le au la dispoziție, primăriile vor putea lua decizia majorării burselor primite de elevi.

Nu a fost propusă majorarea în primul semestru din acest an școlar, așa cum se subliniază în nota de fundamentare a proiectului, deoarece "bugetele locale se aprobă pe an calendaristic, iar bursele se acordă pe an școlar (care cuprinde doi ani calendaristici)", iar bugetele pe anul acesta au fost deja stabilite și majorarea burselor n-a prinsă în ele.

Acum doi ani s-a decis, prin Legea nr. 38/2019, ca valoarea minimă a tuturor burselor primite de elevi, respectiv bursa de performanță, de merit, de studiu și de ajutor social, să fie stabilită anual prin hotărâre de Guvern, nu de către autoritățile locale, așa cum era înainte, scrie Avocatnet.

Astfel, acum este a doua oară când se stabilește valoarea minimă a burselor pe care le primesc elevii în cursul unui an școlar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel