Proiectul Ro-HydroHub. Câciu: ”Este un model care trebuie perpetuat”
La Palatul Victoria, a fost...
Aceasta va aduce un plus net de 242 lei pentru angajați, iar deducerea fiscală de 200 lei va fi menținută până la sfârșitul anului. Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că această măsură, împreună cu eforturile de reducere a inflației, vor proteja puterea de cumpărare a angajaților cu venituri mici.
Proiectul de hotărâre vine în contextul transpunerii Directivei Europene 2041 din 2022, care trebuie implementată în legislația națională până la 15 noiembrie. Conform noii directive, valoarea salariului minim nu va mai fi stabilită prin negocieri între guvern și reprezentanții sindicatelor și patronatelor, ci printr-un mecanism clar de calcul.
Tot pe agenda guvernului se află și un proiect de lege elaborat de Ministerul Finanțelor care prevede majorarea cotei de participare a României la Fondul Monetar Internațional (FMI). Contribuția va crește de la 1.811 milioane drepturi speciale de tragere (DST) la 2.717 milioane DST. Drepturile speciale de tragere reprezintă moneda virtuală a FMI, calculată în funcție de un coș de valute: dolarul american, euro, moneda chinezească, yenul japonez și lira sterlină.
De asemenea, Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a propus un act normativ pentru reorganizarea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Proiectul prevede desființarea a 23 de posturi de conducere, inclusiv funcțiile de șef birou și șef laborator, și restructurarea unităților subordonate cu mai puțin de 10 posturi de execuție. Vor fi desființate cele opt comisariate regionale, iar în locul lor va fi înființată o structură cu un comisar-șef echivalent cu funcția de director executiv, care va coordona 41 de comisariate județene și șase sectoriale, conduse de comisari șefi adjuncți.
Centrul European al Consumatorilor va fi organizat la nivel de direcție și finanțat de Comisia Europeană și bugetul de stat, cu o contribuție de 67% de la Comisia Europeană și 33% de la bugetul de stat pentru acest an. Prin această reorganizare, numărul funcțiilor de conducere va fi redus cu 23, reprezentând o scădere de 5,5% din totalul actual de 99 de funcții.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
La Palatul Victoria, a fost...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...
Legile gravitației par să se...
Evenimentul va avea loc, cel mai probabil, în primele...
MF sprijină autoritățile locale...
Potrivit celui mai recent...
La data de 19 noiembrie 2024,...
Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) a...
O nouă inițiativă legislativă promite să revoluționeze...
Scădere uşoară a vânzărilor de autoturisme Dacia în...
Proiect de OUG pentru...