Cu cât s-a scumpit manopera în service-urile auto
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
S-a scumpit serios manopera pentru reparaţiile auto.

Costurile cu ora de manoperă pentru reparațiile auto au înregistrat o creștere de 21% în 2023, comparativ cu anul 2022, conform unei analize realizate de Biroul Asiguratorilor de Autovehicule din România (BAAR). În perioada 2020-2023, aceste costuri au înregistrat o creștere medie de 36%.

Analiza a fost efectuată pe baza a peste 490.000 de calcule realizate de unitățile reparatorii din România folosind programul Audatex.

Datele colectate arată că tarifele de manoperă pentru lucrările de caroserie au crescut constant în acest interval, cu o creștere medie de 36% și o creștere de 21% în 2023 față de 2022.

În ceea ce privește distribuția pe județe, analiza indică variații semnificative ale tarifelor medii pe oră de manoperă. Cele mai ridicate tarife sunt înregistrate în județele Brăila (226 lei), Tulcea (187 lei), Satu Mare (183 lei) și București (179 lei), conform datelor din 2023.

Studiul relevă, de asemenea, creșteri semnificative ale tarifelor pentru principalele mărci de autovehicule comercializate în România. Creșterile cele mai notabile sunt pentru marca Seat (+50%), Volvo (+45%), Honda și Chevrolet (+44%), și Mitsubishi (+40%).

BAAR este organizația responsabilă cu monitorizarea și analiza costurilor asociate reparațiilor auto în România, oferind date și soluții relevante pentru industria asigurărilor auto.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cursul BNR. Leul nu se simte bine, aurul s-a ieftinit

Banca Națională a României a anunțat cursul leului,...

Mega-achizitie pe piața petrolului: 22,5 miliarde de dolari

După o perioadă de câteva luni de liniște, după valul de...

Fondul chinez Silk Road se retrage din capitalul Pirelli

Silk Road Fund, un fond controlat de Beijing, a demarat...

SUA oferă un sprijin de 50 mil. $ Republicii Moldova

Statele Unite ale Americii vor acorda Republicii Moldova...

Damen cere falimentul șantierului naval Mangalia

Pare să fie capăt de linie pentru colaborarea dintre...

MF vrea să se poată împrumuta mai mult de pe piețele externe

Ministerul Finanțelor Publice a decis majorarea...


pixel