Cu cât se va vinde de Paște kilogramul de carne de miel. Primul test, Paștele catolic
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Abator / Foto: Freepik
Abator / Foto: Freepik
Românii preferă de Paște carnea de miel ceea ce face ca prețul acestui sortiment de carne să crească în această perioadă.

Cu apropierea sărbătorilor Pascale, ciobanii români își pregătesc turmele pentru perioada de vânzare, cu speranța că vor beneficia de cererea crescută pentru carnea de miel. Anul acesta, condițiile meteorologice favorabile au dus la o fătare timpurie, spun experții, asigurând disponibilitatea mieilor maturi și sănătoși mai devreme decât în ​​anii precedenți.

Deși calculele exacte sunt încă în lucru, estimările preliminare sugerează că prețurile pentru mieii vii ar putea crește semnificativ față de anii anteriori. În timp ce în 2023 prețurile se situau între 15 și 20 de lei pe kilogram, ciobanii consideră că în 2024 ar putea cere între 25 și 30 de lei pe kilogram. Intermediarii care fac oferte online propun deja un preț de 20 de lei pe kilogram pentru mieii în viu.

Citește și: În atenţia fermierilor. Fonduri de peste 670 de milioane de lei pentru ajutoare în sectorul zootehnic

"Testul" pentru noile tarife va fi dat de Paștele Catolic, care va fi peste o săptămână. În timp ce unii crescători abordează discuția cu speranță și unitate pentru a stabili un preț minim satisfăcător pentru eforturile lor, alții sunt conștienți că prețul final va fi dictat de cerere și ofertă.

Deși este prematur să se ofere cifre precise, ciobanii și fermierii vor să stabilească un preț care să reflecte munca lor și costurile crescute din ultimul an. Estimările actuale indică un preț de aproximativ 25 de lei pe kilogram pentru mieii vii și 35 de lei pentru cei sacrificați. Totuși, divergențe de opinie persistă, unii fermieri considerând că un preț corect ar fi de 40 de lei pe kilogram pentru mieii sacrificați.

În timp ce ciobanii caută să obțină un preț echitabil pentru produsele lor, samsarii sunt activi și ei, publicând anunțuri online pentru achiziționarea mieilor vii la prețul de 20 de lei pe kilogram. În acest context, se conturează o dinamică complexă între producători, intermediari și consumatori, iar evoluția prețurilor pentru mielul de Paști va fi monitorizată cu atenție în următoarele săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel