Cum călătorești mult pe bani PUȚINI. 5 sfaturi geniale pentru o vacanță IEFTINĂ. Aura, influencer de travel: E cel mai important!

Autor: Giorgiana Croitoru
Data actualizării:
Data publicării:
Foto: Instagram Aura Călătoreste
Foto: Instagram Aura Călătoreste
Foto: Instagram Aura Călătoreste
Foto: Instagram Aura Călătoreste
Foto: Instagram Aura Călătoreste
Foto: Instagram Aura Călătoreste
  • Foto: Instagram Aura Călătoreste
  • Foto: Instagram Aura Călătoreste
  • Foto: Instagram Aura Călătoreste
Într-un interviu exclusiv pentru DC Business, Aura Teslaru, o tânără care și-a transformat pasiunea pentru călătorii într-un business de succes, ne-a spus câteva trucuri prin care putem călători mult, pe bani puțini. 

Aura Teslaru și Dan Moldovan sunt doi tineri pasionați de travel care, în urmă cu doar câțiva ani, au luat decizia de a-și lăsa joburile din corporații pentru a pleca în aventura vieții lor. 

Au trăit timp de doi ani în Asia și au vizitat până în prezent 42 de țări și și-au transformat pasiunea pentru călătorii într-un business de succes. 

La un simplu click pe Instagram, "Aura Călătorește" și "Dan Călătorește" sunt foarte ușor de găsit, iar odată ce ajungi pe paginile lor, fotografiile, videoclipurile postate din călătorii îți taie răsuflarea și-ți deschid apetitul pentru vacanță. 

De când cu pandemia de COVID-19, turismul a fost foarte afectat, la fel și oamenii pasionați care dețin bloguri și vlogguri de succes și care trăiesc exclusiv din asta. 

În exclusivitate pentru DC BUSINESS, Aura Teslaru ne-a oferit câteva detalii despre experiențele lor, despre cum călătoresc mult pe bani puțini și ce le recomandă tuturor celor ce vor să plece în călătorii cu un buget redus.

Recent, Aura ne-a dezvăluit ce i-a determinat, de fapt, să spună "hai să lăsăm tot și să facem asta!".

"La începutul relației noastre am călătorit foarte mult în Europa. Lucram amândoi în corporații și profitam de fiecare zi de concediu pentru a pleca în city break-uri. Nu s-a întâmplat niciodată să rămânem cu zile de concediu neluate la finalul anului.

După câțiva ani buni de muncă și după ce am văzut o bună parte din Europa, am început să visăm la tărâmuri mai îndepărtate. Urmăream pe social media câteva cupluri care călătoreau full-time și, într-o zi, ne-am zis “Ce ar fi dacă am pleca în lume pentru o perioadă?”. La început am luat-o ca pe o glumă, dar încet, încet, am realizat că o călătorie mai lungă este cea mai bună investiție pentru noi.

Deși ne plăcea ceea ce făceam la joburile noastre, ne-am dat demisiile și am cumpărat 2 bilete doar dus către Thailanda. Cred cu tărie că cel mai bun moment pentru a călători este atunci când ești tânăr, atunci când ești sănătos și ai energia necesară pentru a te confrunta cu tot felul de situații.

Acum, uitându-mă în urmă, decizia de a pleca pentru aproape 2 ani în Asia a fost una din cele mai bune decizii pe care le-am luat vreodată", a declarat Aura.

Cum călătorești mult pe bani puțini. Cum faceți voi și cum ar trebui să facă cei care nu au blog sau vlog de travel?

 

"Cred că cel mai important aspect pentru a călători cu un buget redus este să fii flexibil, atât în privința locației, cât și în privința perioadei vacanței. De cele mai multe ori, noi ne alegem destinația în funcție de prețuri. Căutăm bilete de avion către destinații în care nu am mai fost și alegem cea mai ieftină variantă.

De asemenea, este important să cauți ofertele cele mai bune.

De exemplu, în preajma sărbătorilor, companiile aeriene low-cost au niște oferte de nerefuzat. Poți găsi bilete de avion cu doar 2 euro către destinații precum Roma, Milano, Bruxelles și multe altele. 

Când vine vorba despre cazări, încercăm să evităm hotelurile și cazările din centrul orașelor. În schimb, ne orientăm către guesthouse-uri aflate în apropierea unui mijloc de transport în comun.

Cred că este foarte important să începem să nu mai privim vacanțele ca pe niște escapade de lux, ci mai mult ca pe niște experiențe. Locurile vizitate sunt la fel de frumoase indiferent dacă stai la 5 stele sau într-un guesthouse curat și frumos decorat.

De-a lungul anilor am învățat că poți sta în condiții foarte bune la super prețuri", ne-a declarat Aura Teslaru.

Aura e cu scrisul, Dan e cu aparatul foto, dar amândoi cu o mulțime de amintiri unice de împărtățit cu miile de oameni care-i urmăresc. Aura și Dan dețin două bloguri de succes: Daily Travel Pill și Aura Călătorește, în care le prezintă urmăritorilor lumea largă prin ochii lor. 

Cum faci economii în călătorii. Cum îți gestionezi bugetul în vacanță?

 

"Este foarte important să te informezi de prețuri încă de acasă.

Încearcă să afli ce muzee se pot vizita gratuit în locația aleasă, dacă sunt free walking tours (tururi ghidate gratuite), dacă sunt pass-uri ce acopera transportul și atracțiile turistice.

Când vine vorba de atracțiile turistice, poți economisi foarte mult cu un city pass. Majoritatea capitalelor europene și nu numai au astfel de pass-uri ce pot fi achiziționate online. 

În ceea ce privește transportul, poți economisi foarte mult dacă folosești transportul în comun. Personal, îmi place foarte mult să merg cu autobuzul în destinațiile pe care le vizitez. Așa am ocazia să descopar părți mai puțin turistice ale orașelor.

Mâncatul la restaurant poate și el să acopere o mare parte din bugetul unei călătorii. Desigur, cel mai ieftin este să îți gătești singur sau să îți faci cumpărăturile din supermarketuri unde mai nou găsești și sandwich-uri și mâncare gătită. Dacă totuși vrei să mănânci la restaurant, încearcă să eviți pe cât posibil restaurantele din zonele turistice", ne sfătuiește Aura.

Cele 5 sfaturi importante pentru o vacanță cu buget redus

 

"1. Urmărește ofertele la biletele de avion.

2. Alege să stai în guesthouse-uri sau airbnb-uri în locul hotelurilor.

3. Nu manca la restaurantele din centrul orașelor

4. Folosește transportul în comun

5. Evită să călătorești în perioada sărbătorilor", spune Aura.

 

Pandemia de COVID-19 le-a blocat călătoriile în străinătate, dar le-a dat ocazia totuși să viziteze mai multe locuri din România. I-am întrebat care dintre locurile pe care le-au văzut le-ar recomanda și altora, dacă ar alege România sau străinătate și care sunt motivele. 

"Nu aș putea alege între România și străinătate. Sunt două experiențe complet diferite, ambele frumoase în felul lor. Iubesc România pentru că oricât aș călători în țară, încă mai descopăr locuri incredibile, mai puțin știute. 

Iubesc să călătoresc în străinătate pentru că am ocazia să descopăr culturi și stiluri de viață complet diferite. Cred că trebuie găsită o balanță între călătoritul în țară și vacanțele în străinătate", a mai spus Aura, în exclusivitate pentru DC BUSINESS

3 locuri de neratat în România

 

1. Castelul Sturdza

2. Amfiteatrul Transilvania

3. Rapa Roșie.

3 locuri de neratat în străinătate

1. Bali

2. Islanda

3. Iordania

Cum ajungi "influencer de travel" și cum vezi întregul concept de "influencer" în ziua de azi, un termen destul de controversat?

 

"Recunosc că nu îmi place să mă numesc “influencer”. Cred că pentru ceea ce fac eu, termenul cel mai potrivit ar fi travel blogger sau blogger de călătorii. Nu am visat niciodată să ajung travel blogger. Totul a fost o întâmplare.

Imediat după ce am terminat facultatea, m-am angajat într-o multinațională, visul meu fiind să îmi fac o carieră în marketing. Chiar și în momentul în care ne-am hotărât să plecăm în Asia, planul era să mă întorc în țară și să mă re-angajez.

Cât timp am fost plecați, am început să scriu pe blog despre destinațiile pe care le vizităm. La început singurele persoane care îmi citeau blogul erau părinții și prietenii însă încet, încet, au început să-mi citească articolele oameni din toate colțurile lumii. Din acel moment, am început să investesc tot mai mult timp în blog și după aproximativ un an și jumătate, munca mea a început să dea roade. Am avut ocazia să lucrez cu multe branduri, hoteluri și chiar și tourism boards atât naționale cât și internaționale.

Nu cred că există un drum bine stabilit către a deveni blogger de călătorii sau Instagrammer de succes. Fiecare persoană este unică și cred că cel mai important este să fii tu însuți și să creezi content de calitate", ne-a mai spus ea, într-un alt interviu pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel