Cum profită hackerii de de comenzile făcute online

Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Numărul ameninţărilor informatice care exploatează subiectul pandemiei cu noul coronavirus a urcat constant în luna aprilie
Numărul ameninţărilor informatice care exploatează subiectul pandemiei cu noul coronavirus a urcat constant în luna aprilie
Persoanele care aşteaptă colete de la curieri sunt vizate de o serie de atacuri de tip spam din partea atacatorilor cibernetici, avertizează experţii Kaspersky.

Conform experţilor, atacatorii se dau adesea drept angajaţi ai serviciului de livrare, spunând că a sosit un colet, însă, pentru a-l primi, potenţiala victimă trebuie să citească sau să confirme informaţiile dintr-un document ataşat. Astfel, odată ce victima deschide ataşamentul, malware-ul este descărcat pe computerul sau telefonul său.

"Mai mult, un backdoor pe nume Remcos este instalat pe dispozitivul victimei. Acest malware poate transforma computerul într-un bot, poate fura date sau descărca malware suplimentar. În cazul phishing-ului, atacatorii au creat, de asemenea, copii extrem de credibile ale paginilor web destinate serviciilor populare de livrare, ca modalitate de a vâna date personale. Potenţialele victime sunt încurajate să îşi introducă detaliile - cum ar fi adresa de e-mail şi parola - pe site-ul web, pentru a urmări coletele", subliniază specialiştii.

Cum ne ajută internet banking

Pentru a preîntâmpina campaniile de spam şi phishing din această perioadă, experţii Kaspersky recomandă: atenţie la adresa expeditorului (dacă provine de la un serviciu gratuit de e-mail sau conţine caractere lipsite de sens, cel mai probabil este fals), atenţie la text (companiile cunoscute nu ar trimite e-mail-uri într-un format greşit sau cu o gramatică defectuoasă), să nu acceseze ataşamente sau linkuri din e-mail-urile primite de la servicii de livrare, în special dacă expeditorul insistă pe acest lucru şi, nu în ultimul rând, utilizarea unei soluţii de securitate fiabilă, care identifică ataşamente rău intenţionate şi blochează site-urile de phishing.

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică fondată în 1997. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejaţi de tehnologiile Kaspersky, precum şi 270.000 de companii client.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Casă de schimb valutar
Investitorii români sunt îngrijorați
Bani

Băncile au împrumutat statul cu peste 540 milioane lei

Împrumuturi mai reduse în luna mai față de aprilie.

Foto: Freepik.com
Tractor
Farmacie

Trump a pus gând rău producătorilor de medicamente

Nu este pentru dată când președintele american atacă...

Diamante
Christine Lagarde / Foto: BCE / Flickr
Platformă
Banca Naționala a României
ANAF / Foto: DCBUsiness
Inquam Photos / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cu ochii pe grafice / FOTO: Freepik
Statul vrea să investească în fabricile de alimente / Foto: Freepik
foto: pexels.com
Pensionară / Foto: Freepik
Freepik.com
Firmele scapă de încă o serie de hârtii / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Contor electric / Foto: Arhivă
Veterinar / Foto: Freepik

Reglementări dure pentru farmaciile veterinare

Unitățile farmaceutice veterinare trebuie să respecte...

Foto: Freepik.com
Euro depășește dolarul / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Freepik.com

pixel