Cum profită hackerii de de comenzile făcute online
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Numărul ameninţărilor informatice care exploatează subiectul pandemiei cu noul coronavirus a urcat constant în luna aprilie
Numărul ameninţărilor informatice care exploatează subiectul pandemiei cu noul coronavirus a urcat constant în luna aprilie
Persoanele care aşteaptă colete de la curieri sunt vizate de o serie de atacuri de tip spam din partea atacatorilor cibernetici, avertizează experţii Kaspersky.

Conform experţilor, atacatorii se dau adesea drept angajaţi ai serviciului de livrare, spunând că a sosit un colet, însă, pentru a-l primi, potenţiala victimă trebuie să citească sau să confirme informaţiile dintr-un document ataşat. Astfel, odată ce victima deschide ataşamentul, malware-ul este descărcat pe computerul sau telefonul său.

"Mai mult, un backdoor pe nume Remcos este instalat pe dispozitivul victimei. Acest malware poate transforma computerul într-un bot, poate fura date sau descărca malware suplimentar. În cazul phishing-ului, atacatorii au creat, de asemenea, copii extrem de credibile ale paginilor web destinate serviciilor populare de livrare, ca modalitate de a vâna date personale. Potenţialele victime sunt încurajate să îşi introducă detaliile - cum ar fi adresa de e-mail şi parola - pe site-ul web, pentru a urmări coletele", subliniază specialiştii.

Cum ne ajută internet banking

Pentru a preîntâmpina campaniile de spam şi phishing din această perioadă, experţii Kaspersky recomandă: atenţie la adresa expeditorului (dacă provine de la un serviciu gratuit de e-mail sau conţine caractere lipsite de sens, cel mai probabil este fals), atenţie la text (companiile cunoscute nu ar trimite e-mail-uri într-un format greşit sau cu o gramatică defectuoasă), să nu acceseze ataşamente sau linkuri din e-mail-urile primite de la servicii de livrare, în special dacă expeditorul insistă pe acest lucru şi, nu în ultimul rând, utilizarea unei soluţii de securitate fiabilă, care identifică ataşamente rău intenţionate şi blochează site-urile de phishing.

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică fondată în 1997. Peste 400 de milioane de utilizatori individuali sunt protejaţi de tehnologiile Kaspersky, precum şi 270.000 de companii client.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel