CUTREMUR cu magnitudinea 6.1. Află UNDE
Autor: Antonia Popescu | 19 oct, 10:54
CUTREMUR cu magnitudinea 6.1. Află UNDE
CUTREMUR cu magnitudinea 6.1. Află UNDE
Un cutremur cu magnitudinea 6.1 a zguduit insula greacă Karpathos. Seismul a fost resimțit în mai multe zone din țară.

Institutul de Geodinamică al Observatorului din Atena a transmis că epicentrul seismului s-a situat în largul mării Mediterane, la o distanţă de 127 kilometri sud-est de Karpathos, o insulă din Arhipelagul Dodecanez.

COVID-19. Cu cât se vor vinde noile pastile produse de Merck

Cutremurul s-a produs la o adâncime de 58,5 de kilometri și a avut loc la ora locală 08:32 (05:32 GMT).

”În ziua de 19 Octombrie 2021 la ora 08:32:34 (ora locală a României) s-a produs în Eastern Mediterranean Sea un cutremur puternic cu magnitudinea mb 6.2, la adâncimea de 63km”, a transmis și Institutul Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Deocamdată nu există informaţii privind victime sau pagube materiale, deşi cutremurul s-a simţit şi în insulele turistice Santorini, Ciclade şi Rodos.

Efzymis Lekkas, directorul Agenţiei elene pentru protecţie seismică, a declarat pentru postul privat de televiziune Skai că, în pofida magnitudinii seismului, este posibil să nu mai existe replici datorită adâncimii mari la care s-a produs cutremurul.

În urmă exact cu o săptămână, în Creta a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade, care a durat 30 de secunde şi a avariat mai multe clădiri. Puţin mai târziu, un alt cutremur, de 5,8 grade, a scos în stradă sute de persoane, iar un bărbat şi-a pierdut viaţa în urma prăbuşirii acoperişului unei biserici.

Guvernul grec a alocat deocamdată peste 12,4 de milioane de euro pentru a acorda ajutoare şi compensaţii victimelor cutremurului din Creta.

Ştiri Recomandate

Este COD ROŞU! Avertizare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de...

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro