CUTREMUR cu magnitudinea de 5.2 urmat de 27 de REPLICI. UNDE s-a PRODUS
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Cutremur cu magnitudine 5.3
Cutremur cu magnitudine 5.3
Taiwanul se află la confluenţa plăcilor tectonice filipineză şi euroasiatică, prin urmare seismele sunt frecvente în această ţară. 

Cutremur cu magnitudine 5.2. Coasta de est a Taiwanului a înregistrat miercuri 28 de seisme în mai puţin de patru ore şi jumătate, cel mai mare fiind de 5,2 grade pe scara locală de maximum 7 grade, potrivit informaţiilor publicate de Central Bureau of Meteorology of Taiwan (OCMT), relatează EFE.

Mass media locale au informat că deocamdată s-au produs doar mici avarii la unele clădiri şi nu au fost semnalate victime provocate de cutremurele în serie.

Primul şi cel mai puternic dintre seisme s-a produs miercuri dimineaţă la 06:52, ora locală, cu o magnitudine de 5,2 grade dintr-un total de 7, la o adâncime de 5,9 kilometri şi având epicentrul situat la 5,1 kilometri sud-vest de localitatea taiwaneză Hualien.

Dezastru NATURAL în SIBERIA: Ne sufocăm, plămânii noștri sunt otrăviți (VIDEO)

Potrivit departamentului de seismologie al OCMT, alte două dintre cutremurele înregistrate au fost de 5 grade şi s-au produs la 06:59 şi respectiv 07:45 ora locală.

În total, 28 de seisme s-au înregistrat pe o rază de 19,4 kilometri distanţă de localitatea taiwaneză Hualien.

Ultimul dintre cutremurele înregistrate pe site-ul OCMT a avut loc la ora locală 11:23 (03:23 GMT) şi a avut o intensitate de 2,9 grade.

Citat de agenţia taiwaneză de ştiri CNA, Chen Guochang, de la departamentul seismologic al OCMT, a asigurat că actualele cutremure sunt replici ale seismelor produse în zilele de 7 şi 8 iulie, şi nu a respins posibilitatea ca şi alte seisme să aibă loc săptămâna viitoare.

Taiwanul se află la confluenţa plăcilor tectonice filipineză şi euroasiatică, prin urmare seismele sunt frecvente în această ţară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...


pixel