Cutremur puternic în România. Ce spune Gheorghe Mărmureanu
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Mărmureanu a subliniat că seismul a fost la mare adâncime
Mărmureanu a subliniat că seismul a fost la mare adâncime
Gheorghe Mărmureanu, directorul onorific al Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFC), a fost contactat de jurnaliștii de la Antena 3 pentru a vorbi despre cutremurul de 4,5 grade pe scara Richter înregistrat marți în România.

Mărmureanu susține că seismul, produs în zona Vrancea, județul Buzău, la o adâncime de 140 de kilometri, este unul normal și nu ar trebui să ne îngrijorăm.

„E un cutremur absolut obișnuit. Au fost mai multe în ultimul timp, dar asta nu înseamnă nimic. Cândva spuneam că Africa se rupe în două, noi suntem sub influența Africii. Vom vedea ce se va mai întâmpla. Italia, noi și toată partea balcanică e sub influența Africii”, a explicat expertul.

Citește și Cutremur de 4,5 grade în Vrancea

El a subliniat, totodată că adâncimea la care s-a produs cutremurul este ”foarte mare, ceea ce e foarte bine pentru toată zona europeană. Un cutremur foarte adânc nu distribuie energie, la magnitudinea asta mai ales. Vrancea e periculoasă pentru magnitudini mai mari de 7,2, nu 4 și ceva”, a adăugat Mărmureanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel