Dacia suflă în ceafa Lexus. Mașina românească a făcut de rușine cele mai celebre mărci
Autor: Oana Pavelescu | 27 aug, 16:25
Dacia s-a poziționat în coasta Lexus
Dacia s-a poziționat în coasta Lexus
Compania japoneză Lexus produce cele mai fiabile motoare, dar marca Dacia vine puternic din urmă producând de mașini ultra-fiabile, potrivit ultimului sondaj realizat de șoferi.

Fiat a fost considerat cel mai slab brand din punct de vedere al fiabilității, în timp ce marca cea mai cumpărată din Marea Britanie - Ford - a alunecat și ea în partea de jos a tabelului, a dezvăluit sondajul la care au participat  peste 16.000 de șoferi din Marea Britanie.

”What car?”care realizează ancheta de fiabilitate anual, a clasat 30 de mărci și 178 de modele în total, pentru cât de bine supraviețuiesc acestea testului timpului.

Sondajul a fost pentru conducătorii cu vehicule nu mai vechi de cinci ani acest lucru însemnând că rezultatele sondajului pot oferi informații precise de fiabilitate atât pentru cumpărătorii de mașini noi, cât și aproape noi.

Lexus și-a recâștigat locul în topul clasamentelor de fiabilitate, marca japoneză dominând istoric clasamentul de fiabilitate precum sondajul ”What Car?”.

G Ad:

Acesta a obținut un rating al producătorului de 98,7% și - impresionant - niciunul dintre modelele sale nu a obținut mai puțin de 98,4% individual.

Dacia apasă accelerația. Un nou model va fi prezentat la Munchen

În timp ce poziția superioară în clasament a Lexus nu este o surpriză pentru cunoscători, marca ce s-a poziționt în coasta brandului japonez provoacă mirare.

Dacia, marca românească deținută de Renault, s-a clasat chiar în spatele Lexus, cu un rating de 97,3%.

Mașini precum Sandero - care este cel mai ieftin model nou la vânzare în Marea Britanie - și SUV-ul Duster sunt comercializate ca motoare ieftine, accesibile, care sunt adesea fals categorisite a fi produse fragile.

Cu toate acestea ”What a car?” spune că performanța sondajului său „demonstrează că nu trebuie să pauperizezi ca să îți cumperi un model de încredere”, producătorul de vehicule ieftine făcând de rușine mai multe mărci premium precum Mercedes, Porsche și Jaguar - toate acestea figurând în topul 10 a celor mai puțin fiabile mașini.

Toyota, care este de obicei cel mai performant în studiile de fiabilitate a producătorului, a reușit să ajungă doar pe locul cinci - și nici măcar una dintre mașinile sale nu a fost listată ca fiind cea mai bună din categorie .

Cele mai fiabile mărci auto

1. Lexus - 98,7%

2. Dacia - 97,3%

3. Suzuki - 97,1%

3. Hyundai - 97,1%

5. Toyota - 97,0%

5. Mini - 97,0%

7. Mitsubishi - 96,9%

8. Mazda - 95,9%

9. Kia - 95,8%

10. MG - 95,7%

Cele mai puțin de încredere mărci

1. Fiat - 82,0%

2. Land Rover - 82,5%

3. Ford - 86,2%

3. Nissan - 86,2%

5. Alfa Romeo - 86,5%

6. Porsche - 89,4%

7. Mercedes-Benz - 89,6%

7. Vauxhall - 89,6%

7. Peugeot - 89,6%

10. Jaguar - 90,1%

Ştiri Recomandate

Metrorex ia MĂSURI pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Metrorex va implementa măsuri pentru prevenirea...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro