”Actul normativ conține un set de măsuri ce are în vedere stimularea dezvoltării economice prin creșterea investițiilor și susținerea proiectelor cu beneficii pentru cetățeni. România nu a inventat aceste taxe, au fost impuse în mai multe țări din UE (...) Vi se pare normal ca românii să plătească dobânzi duble față de restul cetățenilor din Uniunea Europeană? De ce să nu se bucure de condiții similare pe care aceleași bănci le oferă în țările de origine? Deranjează pe cineva că noi gândim românește?”, a declarat Viorica Dăncilă.
Ea a afirmat că impactul negativ al măsurilor adoptate prin OUG 114 este invocat de ”pretinși specialiști”, care ar lăsa la o parte avantajele acestui act normativ, printre care crearea Fondului de Dezvoltare și Investiții care va finanța proiecte din domenii prioritate precum educație, sănătate, apă-canalizare, rețelele electrică și de gaze, agricultură, sport, locuințe etc. Dăncilă a anunțat că în zilele următoare vor fi adoptate normele metodologice prin care unitățile administrativ-teritoriale și universitățile vor putea depune cereri de finanțare prin intermediul Fondului.
Citește și: Taxa pe lăcomie afectează sistemul bancar, anunță un raport CE
Alte avantaje invocate de șeful Guvernului au fost stimularea sectorului construcțiilor prin reducerea la jumătate a costurilor cu forța de muncă pentru următorii 10 ani și plafonarea prețului la gaze cu beneficii directe și imediate pentru cetățeni.
”În următoarele zile, Franța prezintă Legea taxării giganților din online, taxare despre care ministrul Finanțelor francez a spus astăzi că reprezintă o chestiune de justiție fiscală”, a spus Dăncilă argumentând în favoarea taxei pe cifra de afaceri în sectorul comunicațiilor.
Totuși, Dăncilă nu a exclus modificarea uno prevederi ale Ordonanței. ”În zilele următoare vom avea discuții cu reprezentanați din domeniul energiei și comunicațiilor să identificăm cele mai bune soluții. Analizăm cu atenție și efectele taxei pe activele financiare. Prin această taxă am avut în vedere corectarea practicilor incorecte față de populație din sectorul bancar. Vom purta discuții cu BNR și Asociația Română a Băncilor și au fost identificate soluții posibile de adaptare a OUG 114 printr-un proiect de act normativ cu soluții agreate, benefice părților implicate”, a mai spus Viorica Dăncilă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...