Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Danemarca, important exportator de carne de porc și produse lactate, va introduce o taxă pe emisiile de dioxid de carbon provenite de la animale începând din 2030, devenind, astfel, prima țară care proceda astfel și așteaptă ca exemplul ei să fie urmat și de alte state.
Această taxă a fost propusă pentru prima dată în februarie de experții consultați de guvern pentru a ajuta Danemarca să atingă obiectivul obligatoriu din punct de vedere juridic de reducere, până în 2030, a emisiilor de gaze cu efect de seră cu 70% față de nivelurile din 1990.
Guvernul de centru a ajuns la un larg compromis cu fermierii, reprezentanții industriei, sindicatele și grupurile de mediu privind politica legată de agricultură, principala sursă de emisii de CO2 în țară.
„Vom fi prima țară din lume care va introduce o taxă reală pe CO2 în agricultură. Alte țări vor fi inspirate de aceasta”, a declarat marți, ministrul Finanțelor, Jeppe Bruus.
Acordul convenit propunea impozitarea fermierilor cu 300 de coroane daneze (43,16 USD) pe tonă de CO2 în 2030, apoi cu 750 de coroane în 2035.
Fermierii vor avea dreptul la o deducere fiscală de 60%, ceea ce înseamnă că prețul real pe tonă va începe de la 120 de coroane și va crește la 300 de coroane în 2035, în timp ce subvențiile vor fi disponibile pentru a sprijini ajustările în operațiunile agricole.
Taxa ar putea duce la un cost suplimentar de 2 coroane pe kilogram de carne de vită tocată în 2030, a declarat ministrul Economiei Stephanie Lose pentru postul public DR. Carnea de vită tocată se vinde de la aproximativ 70 de coroane pe kilogram în magazinele daneze cu reduceri.
Noua Zeelandă a abandonat luna aceasta planurile de a introduce o taxă similară, după ce s-a confruntat cu critici din partea fermierilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.