Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
În anul 1937 , Japonia a încercat să cucerească China. După 8 ani, atunci țara Soarelui Răsare s-a predat, la sfârșitul celei de-a doua conflagrație mondială, tot mai încerca acest lucru. Spre sfârșitul lui 1951, războiul din Coreea a ajuns în impas iar China a reușit să înfrângă trupele Națiunilor Unite în timp ce negocierile de la Panmunjon nu ajungeau la nicio soluție.
Așadar, dacă SUA și China ar intra azi în război, cum s-ar termina? China, odată intrată în război, s-ar putea să nu se grăbească să-i pună punct, a declarat pentru nationalinterest.com un expert pe probleme chineze.
”În general, abordarea Chinei în diplomație, escaladare sau mediere creează obstacole în găsirea rezoluțiilor”, scrie Oriana Skylar Mastro, profesor de studii de securitate de la Universitatea Georgetown.
Mastro susține că războaiele au șanse să se încheie atunci când sunt îndeplinite trei condiții, părțile sunt dispuse să discute, sunt dispuse să înceteze violențele pentru a induce negocierile și sunt deschise prezenței unei a treia părți pentru mediere.
Decizie radicală a Beijingului asupra investițiilor străine
Problema este că în China comunistă aceste condiții nu au fost îmbrățișate în conflictele armate anterioare. China a fost dispusă să negocieze numai cu oponenții mai slabi. Altfel, China închide toate căile de comnunicare și întârzie discuțiile până în momentul în care și-a dovedit suficient toria în timpul bătăliilor.
Totodată, China preferă să escaladeze decât să slăbescă intensitatea conflictului sperând ca o escaladare abruptă a situației va asigura un conflict scurt care se va termina în condițiile impuse de China.
Mastro, spune că dacă ar fi să țină cont de faptul că China este tentată să opteze pentru o escaladare rapidă a conflictului regional pentru a câștiga războiul înainte ca SUA să poată interveni.
”Nu se întâmplă în momentul în care China ajunge în cea mai favorabilă poziție pentru negocieri. Este atunci când poate veni la masa negocierilor fără să pară slabă. ”
Mastro mai astrage atenția asupra faptului că acum China nu mai este cea din urmă cu câteva zeci de ani. Armata ei este mai puternică decât ale țărilor vecine, economia ei este mai integrată în piața globală, iar Partidul Comunist are mai puțin control asupra opiniei publice decât în epoca lui Mao Zedong.
China, pentru că la ora actuală este mai puternică, ar putea să prefere să negocieze și să sfârșească un conflict armat din stadiile incipiente.
Vestea proastă este că o deschiere mai mare către diplomație nu înseamnă oblogatoriu că această țară își dorește să termine războiul. Așadar, vestea proastă este că o deschidere mai mare pentru diplomația de război nu înseamnă în mod necesar că această țară vrea să termine rapid și corect o dispută. Beijingul este probabil că va dori un canal de comunicare pentru a le oferi adversarilor posibilitatea să capituleze complet în fața cererilor.
Mastro sugerează că SUA va trebui să indice în mod deschis că dorește să discute în timpul războiului și să își ofere serviciile de mediator dacă nu este implicată direct în conflict.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...