Declarați VINDECAȚI de covid-19. FENOMENE ce apar după câteva luni
24 oct, 14:13, de  Simona Haiduc
Oamenii de știință japonezi de la Centrul național de sănătate și medicină globală au anunțat că la câteva luni după ce pacienții sunt declarați vindecați de covid-19 pot apărea diferite fenomene stranii care nu sunt altceva decât consecințe ale bolii provocate de noul coronavirus.
Boala are consecințe dintre cele mai neplăcute
Boala are consecințe dintre cele mai neplăcute

Cercetătorii niponi au analizat datele a mii de persoane care, după ce au avut nevoie de spitalizare, au fost declarate vindecate. Dar, dacă într-o primă fază, ei s-au simțit bine, reușind să revină la normalitatea impusă de restricțiile pandemiei de coronavirus, situația s-a schimbat pentru mulți dintre ei. 

Astfel, la patru luni de la ieșirea din spital, 11% dintre cazurile studiate au acuzat din nou probleme de respirație, 10% au resimțit starea de slăbiciune și oboseală de la debutul bolii, 10% s-au plâns că au probleme cu mirosul, la 4% s-a reinstalat tusea, iar 2% au vorbit de modificarea gustului. 

Citește și COVID-19. Britanicii au descoperit un nou SIMPTOM. Te ia cu fiori

În plus, la două luni după apariția primelor simptome de covid-19, un sfert dintre pacienții externați au constatat că le cade părul. Fenomene similare au fost observate de oamenii de știință și la cei care s-au îmbolnăvit de Ebola sau de febra dengue. Totuși, specialiștii niponi nu au exclus posibilitatea ca, în cazul căderii părului, să fie vorba de trările emoționale ale pacienților. 

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

Premieră. Mike Pompeo recunoaște victoria lui Joe Biden

Departamentul de Stat "va onora" angajamentul...

Damen Mangalia a lansat la apă cinci nave

Damen a lansat la apă cinci nave, aflate în lucru pe...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro