Declarații de ultimă oră de la Guvern despre comasarea alegerilor. Tudose: Românii s-au săturat de Guverne făcute pe genunchi
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Rareș Bogdan și Mihai Tudose
Rareș Bogdan și Mihai Tudose
Cu puțin timp în urmă Rareș Bogdan și Mihai Tudose au făcut declarații în fața sediului Guvernului în legătură cu viitoarele alegeri.

Rareș Bogdan a declarat că în această seară liderii PNL și PSD vor veni și vor spune deciziile luate în privința comasării alegerilor.

Mihai Tudose, la rândul său, a arătat că cele două partide au așteptat rezultatele unei cercetări sociologice ”despre ce doresc românii și cam ce ar vrea România și să acționăm în acest sens și nu să luăm decizii cum dorim noi. Acea cercetare sociologică ne-a sosit noapte, ca să fiu sincer, la doisprezece noaptea. Vă dăm în premieră, faptul că mai mult de 60% din români doresc comasarea și, o majoritate chiar mai mare, doresc o continuitate a guvernării, o stabilitate și o coerență în guvernare. După ce s-a întâmplat în ultimii ani în România, este clar că lumea s-a săturat de schimbări bruște pe picior, de schimbări de guvern, de schimbări de politică internă și externă mai ales”. 

Reprezentantul PSD a mai arătat că: ”Trebuie să avem în vedere, și asta s-a discutat intens și pe această temă, și ceea ce se întâmplă în Europa, în țările partenere, în țările importante partenere, precum și construcțiile politice la nivel de Parlament European, de Comisie Europeană și așa mai departe. Nu putem să fim defazați complet față de aceste lucruri. Și atunci decizia, cum a spus domnul Rareș Bogdan, a celor două partide, a fost ca astăzi, la ora 16, sa avem structuri de conducere simultan, să vedem ce spun, ce spun partidele noastre, colegii noștri despre strategia pe care noi am convenit să le-o propunem”.

La rândul său, Rareș Bogdan le-a spus jurnaliștilor că: ”La ora 19, președinții vor sta de vorbă cu dumneavoastră și vor răspunde tuturor întrebărilor”.

Liberalul a mai arătat că: ”Ieri, la Bruxelles, am avut întâlniri pentru a explica, de asemenea, șefilor de familii politice proiecte pentru România, ce înseamnă România. În acest context, am stat de vorbă cu Manfred Weber. De asemenea, am înțeles extrem de serios și cu toții am înțeles asta, că responsabilitatea Guvernului României este uriașă în contextul regional foarte complicat. Vedeți ce se întâmplă pe frontul din Ucraina! Vedeți lucruri care se întâmplă în zona noastră. România este stat cheie în această regiune. Cel mai important lucru pentru noi și pentru români, pentru Europa este continuarea guvernării într-un mod coerent, într-un mod asumat, într-un mod care să aducă bunăstare românilor și stabilitate țării”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel