Declaraţiile pe propria răspundere pentru energie, eliminate. Virgil Popescu: Situația este în curs de rezolvare
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Declaraţiile pe propria răspundere pentru energie, eliminate. Virgil Popescu: Situația este în curs de rezolvare
Declaraţiile pe propria răspundere pentru energie, eliminate. Virgil Popescu: Situația este în curs de rezolvare
Ministrul Energiei a scris pe pagina sa de Facebook despre cozile pe care le-au făcut oamenii din cauza declarației pentru energie.

Statul pune zilele astea pe drumuri circa 1.000.000 de consumatori care trebuie să meargă la furnizorul de energie să declare la care punct de consum ar dori să se aplice plafonarea (dacă au mai mult de un punct de consum în proprietate), să declare că au mai mult de trei copii în întreținere, că au echipamente medicale în dotare care consumă mult curent electric sau că au în întreținere monoparentală un copil.

1.000.000 de cetățeni – estimarea este făcută de Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) -, încadrabili cel puțin într-una din categoriile menționate, vor face cozi la furnizori pentru o declarație pe proprie răspundere.

Zeci de prahoveni stau de ore întregi, în frig, la ușa unui furnizor de energie electrică. Unii au venit să completeze formulare, alții vor doar să întrebe ce au de făcut pentru a avea un preț mai mic la curentul electric. Situația se repetă și la Galați.

Tot la coadă întâlnim și oameni care au mai multe proprietăți și nu pot avea preț plafonat decât într-un singur loc de consum. Unii fac demersuri pentru a obține reducerea într-un alt loc de consum decât adresa din buletin. 

"Referitor la prevederea din legea aprobată de Parlament prin care românii cu mai multe locuri de consum au obligația să dea o declarație pe proprie răspundere, anunț că situația este în curs de rezolvare.Încă de la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Nicolae Ciucă a trasat sarcina creării unui proiect de ordonanță care să ELIMINE aceste declarații, pentru ca toți cetățenii să beneficieze de tarifele plafonate indiferent de numărul locurilor de consum.Proiectul va fi finalizat și pus în transparență decizională în seara aceasta, urmând să fie aprobat săptămâna viitoare, în cadrul ultimei ședințe de guvern de anul acesta", a scris Virgil Popescu pe Facebook.

Potrivit unor surse guvernamentale Nicolae Ciucă i-a transmis lui Virgil Popescu sa faca OUG pe energie cu eliminarea declarației înca de vineri, de la întâlnirea cu presa, și din acest motiv e finalizată deja în seara aceasta.

ASF: Piaţa asigurărilor din România a crescut cu 28% în primele nouă luni ale anului 2022

Piaţa asigurărilor din România a crescut până la 13,4 miliarde lei.

Piaţa asigurărilor din România a crescut în primele nouă luni cu 28%, la aproximativ 13,4 miliarde lei, faţă de valoarea înregistrată în perioada similară a anului anterior, potrivit unui raport publicat marţi de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF).

Astfel, volumul total al subscrierilor pentru activitatea de asigurări generale s-a situat la 10,8 miliarde lei, în creştere cu 34% faţă de perioada ianuarie - septembrie 2021, deţinând o pondere de 81% din valoarea totală a primelor brute subscrise (PBS) de asigurătorii autorizaţi şi reglementaţi de ASF şi sucursale.

Pentru segmentul asigurărilor de viaţă, valoarea totală a primelor brute subscrise a fost de 2,6 miliarde lei, în creştere cu 5% comparativ cu primele 9 luni aferente anului 2021.

Totodată, despăgubirile brute plătite de asigurătorii autorizaţi şi reglementaţi de ASF, de sucursale şi de Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) au însumat 6,3 miliarde lei în primele 9 luni ale anului 2022. Pe de altă parte, despăgubirile brute plătite pentru segmentul asigurărilor generale s-au situat la 5 miliarde lei, în timp ce pentru activitatea de asigurări de viaţă despăgubirile brute plătite au fost în valoare de 1,3 miliarde lei.

"Sumele aprobate pentru plata daunelor de către FGA au fost în valoare totală de circa 484 milioane lei, din care aproximativ 94% reprezintă sume aprobate pentru plata daunelor RCA (455 milioane lei)", se menţionează în raport.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel