Directorul băncii Barclays, o nouă victimă a cazului Epstein
Autor: Simona Haiduc | 01 noi 2021 / 11:46
Banca regretă decizia luată
Banca regretă decizia luată
Barclays a anunțat luni că directorul său general, Jes Staley, va demisiona în urma concluziilor preliminare ale investigații angajată de autoritățile de reglementare britanice privind relația omului de afaceri cu fostul manager de fonduri, Jeffrey Epstein, relatează agențiile de presă. 

Banca britanică a precizat că a fost informată vineri seara de către Autoritatea de Conduită Financiară (FCA) și Autoritatea de Reglementare Prudențială (PRA) în legărură cu legăturile pe care Jes Staley și Jeffrey Epstein le-au avut în trecut. Epstein s-a sinucis în 2019 în timp ce se afla în custodia SUA, chiar înaintea procesului său pentru trafic sexual de minori.

"În lumina acestor constatări și a intenției domnului Staley de a le contesta, consiliul de administrație și domnul Staley au convenit că acesta va demisiona din funcția de director general al grupului și din cea de director al Barclays", a precizat banca.

"Trebuie remarcat faptul că ancheta nu a stabilit că domnul Staley a fost martor sau a fost la curent cu presupusele infracțiuni ale dlui Epstein", a adăugat acesta.

Barclays a anunțat anul trecut că autoritățile de reglementare financiară din Marea Britanie investighează legăturile dintre Jes Staley și Jeffrey Epstein.

G Ad:

Jes Staley a declarat că nu a mai avut nicio legătură cu Jeffrey Epstein de la sfârșitul anului 2015 și că regretă că a avut vreuna. FCA și PRA au refuzat să comenteze rezultatele investigației lor.

Citește și Bill Gates, DOBORÂT! Greșelile comise își spun cuvântul

Barclays a anunțat că funcția de director executiv va fi preluată de C.S. Venkatakrishnan, responsabil cu piețele mondiale. 

"Consiliul de administrație este dezamăgit de acest rezultat. Domnul Staley a condus cu succes grupul Barclays din decembrie 2015, cu un angajament real și o pricepere deosebită", a precizat banca în comunicatul său.

La Bursa de la Londra, acțiunile Barclays erau în scădere cu circa 1,7% la primele ore ale dimineții 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Bitdefender avertizează asupra unui atac mai puțin obișnuit

Bitdefender avertizează asupra unui nou val de atacuri,...

Internetul nord-coreean, închis complet. Care ar fi motivul

Internetul din Coreea de Nord pare să fi fost afectat de...

YouTube va explora funcțiile NFT pentru creatori

YouTube explorează caracteristici care să permită...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro