Dogecoin va deveni moneda virtuală a rețelei Twitter? Așa se pare
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Există chiar șanse reale
Există chiar șanse reale
Preluarea Twitter de către Elon Musk pare să fie benefică pentru Dogecoin, criptomoneda care are desenat chipul unui câine.

Popularizată de Elon Musk pe Twitter, moneva virtuală Dogecoin, care nu are o valoare nominală uriașă, a cunoscut întotdeauna mișcări violente pe piața criptomonedelor.

Acum, de la anunțul preluării Twitter de către Elon Musk, scorul este clar: Dogecoin a câștigat 29% în 24 de ore. Marți dimineață, prețul criptomonedei a fost de aproximativ 0,16 dolari, în timp ce cu o zi înainte era de numai 0,12 dolari. Dogecoin intră în topul celor mai mari 10 criptomonede din punct de vedere al capitalizării, ajungând la o capitalizare de peste 20 de miliarde de dolari, potrivit site-ului CoinMarketCap.

Amintim că Elon Musk s-a îndrăgostit de Dogecoin, promovându-l într-o serie de tweet-uri în urmă cu câteva luni. El a numit-o chiar criptomoneda poporului, gândindu-se să o folosească pentru a finanța misiunile SpaceX pe Lună. De aici și faimosul slogan Dogecoin "TO THE MOON", pe care l-a lansat și care a devenit un fel de strigăt de luptă pentru comunitatea fanilor Dogecoin.

Noua monedă a Twitter?

Evident, speculațiile sunt numeroase în jurul criptomonedei, mai ales că analiștii cred că Elon Musk ar putea face din ea moneda aleasă pentru Twitter. Acest lucru se potrivește, de asemenea, cu relația încă oarecum complicată, dar destul de prietenoasă, cu fondatorul Twitter, Jack Dorsey, care, de asemenea, se reorientează în mod clar către criptomonede, bitcoini și tehnologii de minerit.

În acest context, există în mod clar un set de elemente cu care se poate juca, iar Dogecoin este cel care va avea de câștigat. Această criptomonedă, care a luat naștere ca o glumă de tocilari, este bine plasată pentru a deveni moneda Twitter.

Citește și Twitter. Elon Musk a fost binecuvântat de Jack Dorsey. Este singura soluție

Citește și Temerile legate de COVID-19 readuc panică pe piețe. Totul scade, nu și dolarul

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel